30 / 04 / 2024

yenilenebilir enerji kullanımı

yenilenebilir enerji kullanımı

Yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanılmasını hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaların tüm binalarımıza yayılması halinde ülkemizin toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği hesaplanıyor.

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 160 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Büber ve Mücahit Fatih Albayrak ortaklığında kuruldu.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. Zeytinburnu'nda Ali Sait Gazioğlu, Gökçe Gazioğlu, Metin Aytekin Gazioğlu, Nuran Gazioğlu ve Tuğrulhan Gazioğlu ortaklığında kuruldu.

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi Kuruldu!

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Mehmet İzolluoğlu tarafından kuruldu.

Kafkas Yenilenebilir Enerji Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kafkas Yenilenebilir Enerji Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Sıtkı Uğurlu tarafından kuruldu.

Marınergy Yenilenebilir Enerji İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marınergy Yenilenebilir Enerji İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Sami Serin, Tamer Özkan, Aras Marrine Yatırım Holding Anonim Şirketi ve YEO Elektrik Otomasyon Anonim Şirketi ortaklığında kuruldu.

Ortak Yenilenebilir Enerji Sistemleri Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Ortak Yenilenebilir Enerji Sistemleri Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aysun Aksoy tarafından kuruldu.

Toyota idari binalarında 'Yenilenebilir Enerji' kullanacak!

Toyota, yenilenebilir kaynaklar kullanımında araştırma ve geliştirme faaliyetlerini hızla sürdürüyor. Orhanlı’da bulunan Yedek Parça ve Eğitim Merkezi’nde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılacak.

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Lejant Zemin Mühendislik Yenilenebilir Enerji Ve Madencilik Limited Şirketi kuruldu!

Lejant Zemin Mühendislik Yenilenebilir Enerji Ve Madencilik Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Akçakoyunluoğlu tarafından kuruldu. 

Ali Ağaoğlu: 2018'de yenilenebilir enerji yatırımımız 1 milyar TL olacak!

Ağaoğlu Şirketler Grubu YKB Ali Ağaoğlu, "2018'de yenilenebilir enerji yatırımlarımızın büyüklüğü toplam 1 milyar TL olacak" dedi.

Fas’a 220 milyon dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı!

Suudi Arabistan merkezli Acwa Pover Şirketi'nin Fas’a yenilenebilir enerji alanında 220 milyon dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

yenilenebilir enerji kullanımı Haberi

yenilenebilir enerji kullanımı

Ülkemizde kullanılan toplam enerjinin üçte biri binalarda tüketilirken, bu enerjinin yüzde 80’i binalarda ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılıyor. 


Enerji talebinin yüzde 70’ini ithalatla karşılayan ülkemizde enerjinin verimli kullanılması büyük önem arz ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmaların tüm binalarımıza yayılması halinde ülkemizin toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği hesaplanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanımında ülkemiz için örnek ve öncü kurum olmayı hedefliyor. Bakanlık bu hedef doğrultusunda yürüttüğü projeleriyle, Ankara Gölbaşı Laboratuvar Kampüsündeki binalarını enerji verimli hale getirerek yüzde 40 enerji tasarrufu sağladı.


Ayrıca, Gölbaşı Laboratuvar Kampüsünde 200 kilowatt, Antalya İl Müdürlüğünde 150 kilowatt kapasiteli fotovoltaik paneller ile yenilenebilir enerji sistemi kurularak, binaların elektrik ihtiyacının yüzde 55’inin güneşten karşılanmasını sağladı.


TOKİ...