02 / 05 / 2024

Yenilenen AKM projesi

Yenilenen AKM projesi

Ünlü yönetmen Derviş Zaim, yenilenen AKM porjesi ile ilgili olarak ''Böyle bir merkeze şu an İstanbul’un çok ihtiyacı var” dedi.

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Taksim AKM projesi nasıl hayata geçti? 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yenilenen Taksim AKM projesinin arka planını ve projenin detaylarına ilişkin bilgileri aktardı. 

AKM için geri sayım! İnşaatı Şubat'ta başlıyor!

Dünyanın sayılı opera binaları arasında yer alacak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi için geri sayım başladı. AKM'nin inşatının Şubat ayında başlaması planlanıyor.

AKM'nin yıkımı bir ay içerisinde tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesi kapsamında eski binanın yıkım çalışmasının gelecek ay tamamlanacağını belirtti.

AKM’ye ilk kazma vuruldu!

Atatürk Kültür Merkezi binasında dün itibarı ile yıkım çalışmaları başladı. Çevresi kapatılan AKM’ye gelen iş makinesi ve işçiler ön bahçede yıkım projesi kapsamında ilk kazma vuruldu. 

Yenilenen AKM’ye İstanbul’un ihtiyacı var!

Ünlü yönetmen Derviş Zaim, yenilenen AKM porjesi ile ilgili olarak ''Böyle bir merkeze şu an İstanbul’un çok ihtiyacı var” dedi.

Murat Tabanlıoğlu: AKM'yi yaparken Berlin'den ilham aldım!

AKM'nin kendisi için bir vefa projesi olduğunu ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, "Dört dörtlük bir opera ve bale salonu yapıyoruz. Berlin'den ilham aldım. Berlin'de operanın yanına dev ekran kurulmuş. Dileyen herkes temsilleri Taksim Meydanı’ndan da izleyecek" dedi. 

Yeni AKM 2019'da tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Yeni Atatürk Kültür Merkezi projesi tüm Türkiye'yi heyecanlandırdı. Yeni AKM 2019'da tamamlanacak.

Haldun Dormen: AKM projesi için harika bir olay!

Yeni AKM projesini değerlendiren Haldun Dormen, "Yeni AKM projesi tüm İstanbullular için harika bir olay." dedi.

Tüm İstanbul meydanlarını geri getirecek projeler yapılmalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Kasım'da Yeni AKM projesini tanıttı. Yeni AKM projesi bir çok yorum aldı. 

AKM projesi ön yargıları kırdı!

Yeni AKM projesiyle ön yargıların kırıldığını ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, " Annem bana eskiden ‘O binaya dokunulamaz babanın yaptığı binayı bozuyorsun’ derdi. Ama şunu iddialı söylüyorum. Yaşasaydı babam da bu binayı çok severdi." dedi. 

Özdemir Erdoğan: Uluslararasında bizi temsil edecek güzel bir yapı!

Yeni AKM projesi kültür sanat dünyasından beğeni topladı. Sanatçı Özdemir Erdoğan yeni AKM projesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Gerçekten uluslararası alanda bizi gururla temsil edecek güzel bir yapı." dedi

Yeni AKM projesi ünlülerin beğenisini topladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni AKM projesi ünlülerin beğenisini topladı. 2019'da açılacak olan Yeni AKM projesi yıldızlardan tam not aldı.

Yenilenen AKM projesi Haberi

Yenilenen AKM projesi

Akşam Gazetesi'nden Tuba Kalçık bugünkü ''hayata dair'' sayfasında ünlü yönetmen Derviş Zaim ile gerçekleştirdiği röportajını yayınladı. 

AKM projesi bitirilince Taksim’in çehresinin olumlu manada değişeceğini söyleyen ünlü yönetmen Derviş Zaim, “Böyle bir merkeze şu an İstanbul’un çok ihtiyacı var” dedi.

1-) Yeni bir film projeniz var mı? 
Filmlerimde yeni bir bölüme geçiyorum artık. Gelenekle ilgili bir sanatın veya sanatçının merkezde alındığı film tarzında olmayacak yeni filmim. Şu son dönemlerde gelenek dairesinde yaptığım filmlerden çok farklı bir proje olacak. Doğayla ilgili filmler kümesinden sonra yeni bir film gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki sene çekmeyi planlıyorum. 

2-) Konu mimariden açılmışken Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde yeni AKM projesini tanıttı. Siz projeyi nasıl buldunuz? 

Taksim ve AKM söz konusu olduğunda herkesi tatmin eden bir karar belirmesi biraz zor olabiliyor. 

İnsanlar da olumlu
Yine...