27 / 04 / 2024

yenilenmesi gereken okullar

yenilenmesi gereken okullar

Özel okullara, kreşlere terör polisiyle baskın yapıp tabela ve merdivenleri bile ölçen Milli Eğitim Bakanlığı, depremde yıkılma riski taşıyan okullarda eğitim veriyor.

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "Riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumda" dedi.

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

13 adımda riskli yapı tespiti!

Deprem bölgesi olan ülkemizde acilen yenilenmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? Kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? İşte tüm merak edilenler...

Yavuz Işık: Türkiye'deki 1.5 milyon konut acil yenilenmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin 7, Avrupa Hazır Beton Birliği'nin de 4 yıldır başkanlığını yapan Yavuz Işık, Elazığ depreminden sonra binalardaki beton kullanımı ve yenilenmesi gereken binalarla ilgili açıklamalarda bulundu...

Yenilenecek yapılar 10 milyar TL’lik pazar yaratır!

Nitelikli elektrik taahhüt şirketlerinden ORGE Enerji Elektrik Taahhüt CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz yaptığı açıklamada renovasyon tarihi gelen, yenilenmesi gereken binaların pazar için potansiyel olduğuna dikkat çekti.

Acil yenilenmesi gereken 30 bin konut var!

TRT ortak yayınında soruları yanıtlayan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da acil yenilenmesi gereken 30 bin konut olduğunu söyledi.

Türkiye'de yenilenmesi gereken 7 milyon konut var!

Türkiye'de yenilenmesi gereken 6, 7 milyon konut olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''2023 yılına kadar 1,5 milyon dönüştürülmesi gereken acil konutları dönüştüreceğiz'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm de terör kadar önemli!

Çevre Bakanı Kurum, "Terörle mücadeleye büyük bedel harcıyoruz, aynı kentsel dönüşüm de terör kadar önemli çünkü yenilenmesi gereken 6,7 milyon konut var. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye'de 20 milyon konut varsa neredeyse yüzde 30'u. Yüzde 30 riskli binada yaşıyor demek" dedi...

Depremden korunmanın tek çaresi kentsel dönüşüm!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “Türkiye’de halen 7 milyondan fazla riskli konumda yapı var. Konutların yüzde 70’ten fazlası da risk taşıyor. Ayrıca yenilenmesi gereken 10 milyona yakın bina mevcut” dedi.

Kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Ufuk Şevki, İstanbul’da yenilenmesi gereken 7 milyon civarında yapının olduğunu hatırlattı Şevki; “Deprem gerçeğiyle yüzleşmek gerekiyor. Depreme hazırlıklı olma konusunda kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor" dedi.

Yılda 1 milyon konuta ihtiyacımız var!

Türkiye'nin genç nüfusunu ve yenilenmesi gereken konulan dikkate aldığımızda yılda yaklaşık 1 milyon konuta ihtiyacımız var.

Türkiye'de 6 milyon konut yeniden yapılmalı!

Ytong CEO’su, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar ile Türkiye’deki kentsel dönüşümü anlattı. Hinginar "Türkiye'de deprem riski açısından mutlaka yıkılıp yenilenmesi gereken konut sayısı 6 milyon. "dedi.

İstanbul'da yenilenmesi gereken 5 milyon konut var!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum: "İstanbul'da yenilenmesi gereken 5 milyon konut var. Allah korusun bir deprem olursa biz bunların enkazını bile kaldıramayız" dedi.

yenilenmesi gereken okullar Haberi

yenilenmesi gereken okullar

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği bir belge, öğrencilerin yıkım kararı olan okullara devam ettiğini ortaya çıkardı. 28 Eylül'de binlerce öğrenci ile eğitime başlayan 41 okula da gönderilen belgede, binaların depreme dayanıksız olduğu ve yıkılıp yeniden yapılması gerektiği ifade edildi. Buna rağmen okulların açık tutulmasına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, “Örtülü ödenekten milyarlarca lira harcayanlar öncelikle çocukların güvenliği için gerekli adımları atmalı.” dedi. İstanbul Mühendisler Odası Başkanı Cemal Gökçe, büyük deprem riski olan İstanbul'da çürük okulları  konuşmanın bile ayıp olduğunu söyledi. Çocuğu 41 okuldan birinde okuyan R.D. de “Bizim çocuklarımız neden depreme dayanıklı olmayan binalarda eğitim görüyor?” diye konuştu.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir süredir ‘denetim' adı altında yüzlerce polisle, zırhlı ve otomatik silahlarla...