28 / 04 / 2024

yenimahalle inşaat ruhsatları

yenimahalle inşaat ruhsatları

Başkentin hızlı değer kazanan bölgelerinden biri olan Yenimahalle, esnafın ve yatırımcıların tercihi oldu. Yenimahalle’de 2009 yılından bu yana iş yeri açmak isteyen 15 bin 282 esnafa iş yeri açma ruhsatı, 6 bin 547 inşaat ruhsatı verildi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Arma 7 Renk projesinin inşaatına başlandı! 303 konut ve 20 ticari alan geliyor!

Adese Gayrimenkul ve Konya Okkalar İnşaat A.Ş. tarafından, hayata geçirilecek "Arma 7 Renk" projesinin yapı ruhsatları 01.06.2022 tarihinde alınarak inşaat çalışmaları başladı.

Ankara Büyükşehir 75.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya ve Yenimahalle'de 75 milyon 152 bin 176 TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

Ankara'da 16.3 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Ankara Çankaya ve Yenimahalle'de 16 milyon 311 bin 488 TL bedelle kat karşılığı inşaat yaptıracak. 

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

İstanbul'da vakıf üniversitesinin inşaatı durduruldu!

İstanbul'da Arnavutköy’de açılması hedeflenen  vakıf üniversitesinin kampüs inşaatına mühür vuruldu. Mahkeme kararı ile verilen ruhsatlar iptal edildi. 

İnşaat ruhsatları iptal edilen vatandaşlardan Datça Belediyesi'ne tepki!

Datça Belediyesi'nin bazı vatandaşların inşaat ruhsatlarını iptal etmesi üzerine, mülk sahipleri belediye binası önünde toplanarak tepki gösterdi

İnşaat sektörü yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor!

Koronavirüs sonrası inşaat sektörü de iş yapma prensibini değiştirdi. Yeni inşaat yapma eğilimini ortaya koyan yapı ruhsatları bu yıl da düşük seyrediyor. Koronalı günlerin gerçekleşmesiyle sektör yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor.

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Ankara'da okul inşaatında iskele çöktü: 1 ölü, 1 yaralı!

Ankara Yenimahalle'de yer alan Yenimahalle Hacı Bektaş-ı Veli İlkokulu inşaatının 3'üncü katında işçilerin çalışma yaptığı sırada iskele çöktü. ve 1 kişi öldü...

yenimahalle inşaat ruhsatları Haberi

yenimahalle inşaat ruhsatları

Başkentin hızlı değer kazanan bölgelerinden biri olan Yenimahalle, esnafın ve yatırımcıların tercihi oldu. Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları, ardı ardına gelen kültür merkezleri ile sosyal tesisler gibi nitelikli projeler, bölgeye olan talebi her geçen gün artırıyor.Yenimahalle’de 2009 yılından bu yana iş yeri açmak isteyen 15 bin 282 esnafa iş yeri açma ruhsatı, 6 bin 547 yatırımcıya inşaat ruhsatı verildi.


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, iş yeri açılmasına yönelik artan talepten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Esnafın içinde bulunduğu sıkıntılı süreci çok iyi biliyorum. Bu yüzden iş yeri açmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki ne kadar çok iş yeri açılırsa o kadar çok gencimiz istihdam edilir” dedi.


KÜÇÜK ESNAF DESTEKLENMELİ

Başkan Yaşar, Yenimahalle’de ekonomik dengesizliklere ve eşitsizliklere rağmen...