06 / 05 / 2024

yeraltı şehrinin turizme katkısı

yeraltı şehrinin turizme katkısı

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinde, jeo radar cihazı eşliğinde temizleme çalışmaları yapılıyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehri gün ışığına çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi'nin Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki çalışmalar sırasında ortaya çıkartılan ve dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimi temizleme çalışmalarında, modern araçlar kullanılıyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehri turizme büyük katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi ve çevresinin, teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmaları devam ediyor. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ünver, "Dünyanın en büyük yeraltı şehri turistlerin kalış süresini artıracak" dedi.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Kapadokyalılar Özlüce yer altı şehrinin yeniden açılmasını istiyor!

Nevşehir Derinkuyu'ya bağlı Özlüce Köyü'nde yaşayanlar, 1976'da eski bir evin onarımı sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan yer altı şehrinin yeniden turizme açılmasını bekliyor...

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı oldu!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı oldu.

Nevşehir'deki dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Mazı köyündeki yeraltı şehri turizme kazandırılıyor!

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak. Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehri turizme büyük katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi ve çevresinin, teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmaları devam ediyor. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ünver, "Dünyanın en büyük yeraltı şehri turistlerin kalış süresini artıracak" dedi.

TOKİ Nevşehir 4. etap inşaat çalışmaları devam ediyor!

Toplu konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliği halinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında bulunan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkartılmasına yönelik temizlik çalışmalarına başlanıldı.

Nevşehir'de dünyanın en büyük yer altı şehri bulundu!

NEVŞEHİR'de dünyanın en büyük yer altı şehri keşfedildi. Belediyenin ve TOKİ'nin, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında bulunan yer altı şehrinin turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkarılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm sırasında tesadüfen keşfedilen en büyük yeraltı şehir için kazılar başladı. Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında tesbit edilen dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkarılması için temizlik çalışmalarına başlandı.

Nevşehir'de yeraltı şehri heyecanı sürüyor!

Ahmet Tok, Nevşehir merkezde yeni ortaya çıkarılan ve 700 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyüğü olduğu belirtilen yeraltı şehrinin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Nevşehir'de bulunan yeraltı şehri restore edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Nevşehir'de yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ortaya çıkan yeraltı şehrinin görüntüleri yayınlandı. Bölge 3. derece arkeolojik SİT alanı ilan edildi.

yeraltı şehrinin turizme katkısı Haberi

yeraltı şehrinin turizme katkısı

Nevşehir Belediyesi'nin öncülüğünde TOKİ, Valilik ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmaları, jeo radar cihazı eşliğinde yürütülüyor. Kalenin hemen altında başlatılan çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için de, yeraltının 10 metre kadar altındaki tüm boşluk ve yapıları belirleyebilen jeo radar cihazı kullanılıyor. 3 kişilik teknik bir ekip tarafından kullanılan jeo radar cihazı ile elde edilen bilgiler, kazı heyetine iletiliyor. Bölgedeki kazı çalışmaları bu cihazın verileri ile daha sağlıklı bir şekilde yürütülüyor. 


Belediye Başkanı Hasan Ünver, geçtiğimiz günlerde başlatılan temizleme çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi. 


Unver, 113 metre yüksekliğinde ve 460 bin metrekareye ulaşan bir genişliği ile dünyanın en büyük yeraltı şehir yapısının Kapadokya turizminin geleceği açısından da oldukça önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Nevşehir Kalesi ve civarındaki toplam I...