29 / 04 / 2024

Yeraltı suyu nedir

Yeraltı suyu nedir

Yeraltında bulunan durgun veya hareket halindeki sular, yeraltı suyu olarak ifade ediliyor. Peki buna göre yer altı suyu işletme rezervi nedir? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunması Yönetmeliği!

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik yaymlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmelik, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarını kapsıyor...

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

İksa ruhsatı nedir?

Yapı kazılarında, yer altı suyu çıkmayan kuru zeminlerin, kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı, kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sisteme iksa deniyor. Peki, iksa ruhsatı nedir? Nasıl alınır?

Çin'de yeraltı suyunu korumak için kuyu kapatılıyor!

Şinhua ajansının haberinde, dünyanın en kirli şehirlerinin bulunduğu Çin'de hükümetin Pekin'in yeraltı suyunun korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması amacıyla beş yıl içinde 6 bin 900 kuyuyu aşamalı bir şekilde kapatacağı belirtildi.

WILO, su temininde tasarruflu çözümler sunuyor!

Günümüzde su ihtiyacının karşılanabilmesi için yeraltı kaynaklarına yönelim artıyor. WILO yeraltı suyu kaynaklarına ulaşmayı sağlayan derin kuyu dalgıç pompaları kategorisinde CoolAct motor teknolojisini müşterilerine sunuyor.

İçme suyu mutlak koruma alanı nedir?

İçme Suyu Temin Edilen Akifer ve Kaynakların Koruma Alanlarının Belirlenmesi Hakkında Tebliğe göre içme suyu mutlak koruma alanı nedir? İçme suyu mutlak koruma alanı nasıl belirlenir?

Baraj nedir, nasıl yapılır?

Enerji üretimi, içme için kullanılma, sulama suyu temini ve akarsuların düzenlenmesi gibi pek çok amaca yönelik olarak inşa edilen baraj nedir, nasıl yapılır? Baraj çeşitleri nelerdir?

Gümüşsuyu Mahallesi sokak sokak arsa rayiç değerleri 2014!

Beykoz Belediyesi Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç bedellerini nasıl öğrenirim? Beykoz Gümüşsuyu arsa rayiç bedeli nedir? Beykoz 2B Gümüşsuyu arsa rayici nedir? İşte, Gümüşsuyu Mahallesi sokak sokak arsa rayiç değerleri 2014!..

Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç değerlerini nasıl öğrenirim?

Beykoz Belediyesi Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç değerleri nedir? Beykoz Gümüşsuyu Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayicini öğrenmek istiyorum, Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç değerlerini nasıl öğrenirim? sorularının cevapları...

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç değerleri nedir? Gümüşsuyu Mahallesi rayiç bedelini nasıl öğrenebiliriz? Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç bedeli kaç TL? İşte sokak sokak Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi Gümüşsuyu Mahallesi rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B satışına Gümüşsuyu Mahallesi ile başlıyor. Beykoz Belediyesi, 2B arsa satışına ilk önce Gümüşsuyu Mahallesi sakinlerine tebligat göndererek başlayacak. Peki Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi arsa rayiç bedeli nedir?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yeraltı Suyu Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yeraltı Suyu Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği 28793 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, yeraltı suyunun; kullanım maksadı, miktarı, havza sınırı ve diğer hususlar belirleniyor...

Yeraltı suyu işletme rezervi nedir?

Yeraltında bulunan durgun veya hareket halindeki sular, yeraltı suyu olarak ifade ediliyor. Peki buna göre yer altı suyu işletme rezervi nedir? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

Yeraltı suyu nedir Haberi

Yeraltı suyu nedir

Yeraltı suyu işletme rezervi nedir?

Yeraltında bulunan durgun veya hareket halindeki sular olarak tanımlanıyor. Söz konusu sulardan su çekme işlemleri gerçekleştiriliyor. Peki yerlatı suyu işletme rezervi nedir, yeraltı suyu işletme tesisi nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yeraltı suyu işletme rezervi

Herhangi bir akiferden ekonomik şartlar, teknik imkanlar, su kalitesi, akifer kalınlığı ve yayılım alanı şartlarına bağlı olarak çekilen emniyetli su miktarına, yeraltı suyu işletme rezervi deniyor.


Yeraltı suyu işletme tesisi

Akiferden yeraltı suyu temini gayesi ile inşa edilen kuyu (sondaj kuyusu,  keson ve benzeri), kollektör kuyu, galeri, dren, kaptaj ve benzeri su alma yapısı, yeraltı suyu işletme tesisi olarak ifade ediliyor.



İçme Suyu Temin Edilen Akifer ve Kaynakların Koruma Alanları




Işıl Seren...