02 / 05 / 2024

Yerin yedi kat altındaki Ani şehri turizme kazandırılıyor

Yerin yedi kat altındaki Ani şehri turizme kazandırılıyor

Türkiye Ermenistan sınırında ve yerin yedi kat altında bulunan Ani şehrinin ören yerleri ilk defa uygulanacak imar planı ve çevre düzenlemesi ile turizme kazandırılacak...

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Erdoğan, kira fiyatları konusunda bir konut sahibine "Sende vicdan var mı?" diye sormuştu. Buna rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracılarına yedi kat zam dayattığı ortaya çıktı. Vatandaşlara "Kira tutarını 18 bin lira olarak belirlenmiştir” yazısı gönderildi.

Binalarda ortak alanlar mülke katılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üç katlı binanın giriş katında oturuyorum. Katta karşılıklı iki daire, bir işyeri var. İşyeri satıldı. Yeni malik dükkanın önünü kendisine katmak istiyor. Bu yerin kendine ait olduğu iddiasında. Ortak alan işyerine katabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Marmarams'da daire fiyatları 379 bin TL'den başlıyor!

Rams Yapı tarafından ‘Yedi kat güzel hayat’ sloganıyla hayata geçirilen Marmarams projesi avantajlı fiyatlar ve cazip ödeme seçenekleriyle alıcılarını bekliyor. Projede daire fiyatları 379 bin TL'den başlıyor.

Şahinbey Yedi Tepe Sosyal Tesisi açıldı!

Şahinbey Belediyesi Yedi Tepe Sosyal Tesisi’nin ve Dr. Oya-Lütfü Büyükuncu Cami açıldı. Açılışa Gaziantep AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da katıldı.

Yedi Mavi'de 20 yıl vade kampanyası sürüyor!

Konutta seferberlik kapsamında, Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen 20 yıl vade kampanyasına Yedi Mavi'de katıldı.

Yedi Mavi projesi Zeytinburnu'na değer katıyor!

Kalkavan Yapı'nın Yönetim Kumlu Başkanı Nazım Kalkavan, "Bulunduğumuz lokasyona; Zeytinburnu'na değer katıyoruz. Yedi Mavi ile bölgede yeni çalışmalar da başladı. Başkaları da bizleri görerek geliyor ve gelecek." dedi.

Marmarams daire fiyatları!

‘Yedi kat güzel hayat’ sloganıyla hayata geçirilen Marmarams projesi 240 daireden oluşuyor. Marmarams daire fiyatları...

Jon Hunt'ın Dev bodrum katı projesi İngiltere'yi karıştırdı!

Jon Hunt'ın 'mega bodrum katı projesi' İngiltere'yi karıştırdı. Yerin 25 metre altına yapılması planlanan bodrum katında, dönme dolaptan, yüzme havuzuna,klasik otomobillerin sergileneceği bir sergi salonuna kadar çok sayıda ayrı bölüm bulunuyor.

Mimarlardan İncek için yeni iddia!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin İncek’te yüzde 20’sinin belediyeye bağışlanması şartıyla iki arsada yedi kat imar artışına gittiğini açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, rüşvet olduğunu iddia etti.

Lütfi Elvan Çorum'da çağrı merkezi açılışına katıldı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Katma değeri yüksek bir alan olan ekonomiye çarpan etkisine baktığımızda büyümeye kendi kapasitesinin yedi katı katkı sağlayan çağrı merkezlerini çok önemsiyoruz." dedi..

Tarlabaşı 360 bölgenin değerini 50 kat arttırdı!

Yedi yıllık çalışmanın eseri Tarlabaşı 360, bölgenin değerini 50 kat artırdı. Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, 'Kimsenin uğramadığı bir muhite yeniden hayat verdik" dedi...

Çin'e doğaltaş ihracatı yedi yılda 8 kat arttı!

Türkiye, 2006 yılında Çin’e 126 milyon dolarlık doğaltaş ihraç ederken 2013 sonunda 1 milyar dolara ulaştı. Çin’de bütün prestijli yapılarda Türk doğaltaşları tercih ediliyor. Türkiye’nin Çin’e doğaltaş ihracatı, yedi yılda 8 kat arttı...

ABD'de yerin 53 metre derinliğine kıyamet binası yapılacak!

Yerin 53 metre derinliği, 14 katlı olarak inşa edilen kıyamet binasının 7 katı ev olarak kullanılacak...

Yerin yedi kat altındaki Ani şehri turizme kazandırılıyor Haberi

Yerin yedi kat altındaki Ani şehri turizme kazandırılıyor

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, yerin yedi kat altında bulunan Ani harabelerinde yapılacak çalışmalarla, ören yerinin geleceğe ışık olacağını belirterek, Türkiye-Ermenistan sınırındaki bu medeniyetler şehri için, Deniz İpek Yolu bulununca önemini biraz kaybeden Ani harabelerinde yapılan kazı çalışmalar sonucu bulunan tarihi eserlerin Müze Müdürlüğü bünyesine alınacağını söyledi.


Doğanay, Ani harabelerinde 2013 yılında en büyük kazı çalışmasının yapılmasının planlandığını belirterek, Pamukkale Üniversitesi'nden öğretim görevlilerinin kazı başkanlığına talip olduklarını ve bunun için bakanlıklarıyla görüştüklerini ve ören yeri için 2 uygulama, 3 proje çalışması bulunduğuna da dikkat çekti.


Doğanay, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başvurusuyla Ani ören yerinin Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olduğunu da sözlerine...