09 / 05 / 2024

Yeşil İş buluşması ne zaman

Yeşil İş buluşması ne zaman

‘YEŞİL İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması’ 6. yılında iş dünyasını değişim için bir araya getirdi. İki gün boyunca 130 konuşmacı ve 60 oturuma ev sahipliği yapacak Yeşil İş 2014’ün bu yılki teması ‘Değişimi Yönetmek’ oldu.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil GYO'nun iflası isteniyor!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın iflası isteniyor. Şirketin duruşması 10 Mart 2022 günü saat 10:45'te gerçekleştirilecek.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen Gündem Buluşmaları'nda Yeşil Mutabakat konuşuldu. Horizon Consultancy Yönetici Ortağı Eser Erginoğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin merak edilen konuları katılımcılara aktardı. 

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

VakıfBank’tan 'Yeşil Konut Kredisi’ kampanyası!

Türkiye’nin ilk karbon negatif bankası olan VakıfBank, sürdürülebilir bankacılık çalışmalarını sürdürüyor .Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile yakın zamanda 200 milyon Euro’luk  'Yeşil Konut Kredi’ anlaşmasına imza atan VakıfBank, bu kapsamda ‘Yeşil Konut Kredisi’ kampanyası başlatıyor.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Yeşil GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Yeşil GYO'nun 2019 yılı faaliyetleri sonucu, yasal kayıtlara göre zarar oluşması nedeniyle karın dağıtılmamasıyla ilgili yönetim kurulu teklifi genel kurulda oy birliği ile kabul edildi. 

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Alanlar Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yaptı. İmamoğlu, "Bu şehirde asla yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız" dedi...

Yeşil GYO'dan maddi duran varlık satışı açıklaması!

Yeşil GYO maddi duran varlık satışının önemli nitelikte işlem olması nedeniyle ayrılma hakkı işleminin doğması hakkında açıklama yaptı...

Yeşil GYO'nun iflas davası reddedildi!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan iflas davasının ilk duruşması 28 Şubat'ta görüldü. 17 Ekim tarihinde yapılan davacının davadan feragat etmesi nedeniyle davanın reddine karar verildi.

Yeşil GYO davasında son durum!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ortaklık aleyhine açılan dava hakkında açıklama yaptı. Dava duruşması  17 Ekim 2019 tarihine bırakıldı...

Yeşil İş buluşması ne zaman Haberi

Yeşil İş buluşması ne zaman

TÜRKİYE ve dünyanın birçok yerinden katılımcının yer aldığı organizasyonun ilk gününde The Guardian Sürdürülebilir İş Bölüm Başkanı ve Baş Editörü Jo Confino’nun moderatörlüğünde ‘İş  dünyasının yeni parametreleri 2014: CEO ajandaları’ adlı oturum düzenlendi. Oturum katılımcıları arasında THY Genel Müdür Temel Kotil, Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Bora Tuncer, BASF Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Başkanı Volker Hammes ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Galya Frayman Molinas katıldı.


ENERJİ VERİMLİLİĞİNE KATKI


Sonuçları itibariyle, sürdürülebilirliğin acil olarak yaklaşılması gereken bir konu olduğunu ifade eden Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Bora Tuncer,  öğretileri tekrar gözden geçirip, sürdürülebilirlik konusuna en hızlı ve etkili sonuçları getirecek konularda karar ve aksiyon alınması gerektiğine vurgu yaptı. İş...