08 / 05 / 2024

yeşil yol bölge turizmini nasıl etkiler

yeşil yol bölge turizmini nasıl etkiler

Yeşil Yol projesi için Ayder Yaylası'ndaki otelde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, projenin bölge turizmini olumlu etkileyeceğini söyledi.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Muhsin Danışman, Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan İsmail Suna'nın görevinden ayrılması sebebiyle yerine, Muhsin Danışman'ın Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Yeşil GYO Esenyurt'taki 68 bağımsız bölümü 55.5 milyon TL'ye Wowwo E Ticaret'e sattı!

Yeşil GYO, İstanbul ili Esenyurt ilçesi 2945 Ada 35 Parselde 63 adet, 2947 Ada 48-49 Parsellerde 5 adet olmak üzere toplam 68 adet 5.120 m2 bağımsız bölümü Kdv dahil 55 milyon 500 bin TL'ye Wowwo E Ticaret'e sattı.

Yeşil GYO İnnovia 2 ve 3'ten 20.6 milyon TL'ye bağımsız bölüm aldı!

Yeşil GYO, İnnovia 3 projesinde kayıtlı 8 adet, İnnovia 2 projesinde kayıtlı 2 adet, toplam 10 adet bağımsız bölümü Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş.'den KDV hariç 20 milyon 605 bin TL'ye satın aldı. 

Yeşil Yapı İnnovia 2 ve 3'teki 10 bağımsız bölümü 20.6 milyon TL'ye Yeşil GYO'ya sattı!

Yeşil Yapı Yönetim Kurulu tarafından, İnnovia 3 projesinde kayıtlı İstanbul ili, Esenyurt ilçesi 2945 Ada 35 parseldeki 8 adet, İnnovia 2 projesine kayıtlı İstanbul ili, Esenyurt ilçesi 2947 Ada 49 parseldeki 2 adet, 10 adet bağımsız bölüm Yeşil GYO'ya KDV hariç 20 milyon 605 bin TL'ye satıldı.

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.

Yeşil GYO, İnnovia 2'den 69 milyon TL'ye bağımsız bölüm aldı!

Yeşil GYO, İnnovia 2 projesinde 7.036,29 metrekarelik ticari bağımsız bölümün Wowwo E Ticaret Telekomünikasyon ve Teknoloji A.Ş.'den KDV hariç 68 milyon 925 bin TL bedelle satın alınmasına karar verildi.  

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Yeşil GYO projelerinden ev alanlar dikkat!

Son dönemlerde yaşanan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Esenyurt Innovia 4 projesiyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Yeşil Holding'e bağlı Yeşil GYO büyük bir anlaşmaya imza attı. 

Yeşil GYO İnnovia 2'deki 67 adet bağımsız bölüm 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Esenyurt Mahallesi, 2947 Ada 54 nolu parselde yer alan O Blok 67 adet bağımsız bölüm şirket hissesine ilişkin 2020-1234 nolu yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Yeşil GYO Elexia'dan 20.1 milyon TL'lik bağımsız bölüm satışı!

Yeşil GYO'nun Elexia projesindeki 1.522 metrekarelik 26 adet bağımsız bölümün Zincir Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'ye 20 milyon 130 bin TL bedelle satımına ve bu satıştan elde edilecek gelirle şirketin cari hesap borçlarının karşılanmasına karar verildi. 

Yeşil GYO Büyükçekmece hissesi değerleme raporu!

Yeşil GYO'nun İstanbul, Büyükçekmece, 444 ada 2 nolu parselde bulunan şirket hissesine ilişkin KD-GR-1434 nolu yıl sonu değerleme  raporuna istinaden, Sermaye Piyasası Kurulu'nun talep etmiş olduğu güncellemeler değerleme raporunda düzenlendi.

yeşil yol bölge turizmini nasıl etkiler Haberi

yeşil yol bölge turizmini nasıl etkiler

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, "Yeşil Yol Projesi"ne yönelik tepkilere ilişkin, "Doğu Karadeniz'in hem ülkemizde hem de dünyada bir numara bölge olarak gündeme gelmesi için gayret gösteriyoruz. Asla burada farklı bir algı söz konusu değildir" dedi.


Ayder Yaylası'ndaki otelde Yüce başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Samsun, Ordu ve Trabzon'un büyükşehir belediyesi sekreterleri ile Giresun, Bayburt, Gümüşhane, Rize ve Artvin'in il özel idare genel sekreterleri, yol ve ulaşım şube müdürleri katıldı.


Toplantı öncesinde otelin önünde toplanan Fırtına İnisiyatifi üyeleri, DOKAP Başkanı Yüce ile bir süre görüşerek, Yeşil Yol Projesi'ne karşı endişelerini dile getirdi. 


Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize Turizm Master Planı çerçevesindeki Yeşil Yol'un Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon olmak...