28 / 07 / 2024

Yeşilova Höyüğünde kazı çalışmaları başladı mı

Yeşilova Höyüğünde kazı çalışmaları başladı mı

Yeşilova Höyüğü'nde kazılar başladı. Kazı sezonunun açılması nedeniyle düzenlenen törende ilk kazmayı, Bornova Belediye Başkan Olgun Atila ile Kazı Heyeti Başkanı Yrd.Doç. Dr. Zafer Derin vurdu.

Yeşim Hırdavat İnşaat Otomotiv Ve Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşim Hırdavat İnşaat Otomotiv Ve Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Yeşim Güler tarafından kuruldu.

Yeşilova Grup İnşaat Hırdavat Elektrik Metal Nakliye Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşilova Grup İnşaat Hırdavat Elektrik Metal Nakliye Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Tümay Keskin tarafından kuruldu.

TOKİ Konya Yalıhüyük’te 608 bin TL’ye ev sahibi olun! ​​​​​​​

TOKİ Konya Yalıhüyük 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Yalıhüyük'te kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Yalıhüyük'te  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Yalıhüyük sosyal konut projesi... 

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu...

Niğde Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar!

Niğde İli, Altunhisar İlçesi, Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar, 3460 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31167 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanacak yürürlüğe girdi.

İzmit Yeşilova'ya mahalle konağı inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Yeşilova'ya mahalle konağı inşa ediyor.

Vergi Kanunları İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çanakkale Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın inşaatında sona gelindi!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımı hızla devam eden Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’nın inşaatında incelemelerde bulundu.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde örnek konak ziyarete açıldı!

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’nin ilki İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde çalışmalar hızla devam ederken ilk örnek konak tamamlandı ve ziyarete açıldı.

TOKİ Konya Ahırlı ve Yalıhüyük Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Konya’nın Ahırlı İlçesi’nde 121, Yalıhüyük İlçesi’nde 59 olmak üzere hayata geçirilecek olan toplam 180 konutun ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ Konya Hüyük 88 konut ihalesi 31 Mayıs'ta!

TOKİ tarafından Konya İli Hüyük İlçesi Hüyük Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan 88 konut için ihale tarihi belli oldu.

Yeşilova Höyüğünde kazı çalışmaları başladı mı Haberi

Yeşilova Höyüğünde kazı çalışmaları başladı mı


Büyükşehir ve Bornova belediyesinin desteğiyle sürdürülen kazılarda binlerce yıllık tarih aydınlanıyor. Kazı sezonunun açılması nedeniyle düzenlenen törende ilk kazmayı, Bornova Belediye Başkan Olgun Atila ile Kazı Heyeti Başkanı Yrd.Doç. Dr. Zafer Derin vurdu. Arkeologların keyifli ama zor bir iş yaptığını ifade eden Başkan Atila, bu zorluğun anlaşılması için beraberindeki başkan yardımcılarından da birer kazma vurmasını istedi. Kazı ekibine başarılar dileyen Atila, şöyle konuştu: “Bornova, üniversiteleri, sanayisi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değerleriyle de öne çıkması gereken bir kent. Yeşilova höyüğü bu değerlerin başında geliyor. Kazıya verdiğimiz destekle birlikte, bu alanların daha görünür ve ulaşılabilir hale getirilmesi konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması için ilgili kurumlarla işbirliği içerisindeyiz.”


Törenin ardından Başkan Atila ve Yrd.Doç. Dr. Zafer Derin, kazı alanını ve Bornova belediyesinin...