02 / 05 / 2024

Yeşilova Höyüğü'nde kazı çalışmaları başladı!

Yeşilova Höyüğü'nde kazı çalışmaları başladı!

Yeşilova Höyüğü'nde kazılar başladı. Kazı sezonunun açılması nedeniyle düzenlenen törende ilk kazmayı, Bornova Belediye Başkan Olgun Atila ile Kazı Heyeti Başkanı Yrd.Doç. Dr. Zafer Derin vurdu.




Büyükşehir ve Bornova belediyesinin desteğiyle sürdürülen kazılarda binlerce yıllık tarih aydınlanıyor. Kazı sezonunun açılması nedeniyle düzenlenen törende ilk kazmayı, Bornova Belediye Başkan Olgun Atila ile Kazı Heyeti Başkanı Yrd.Doç. Dr. Zafer Derin vurdu. Arkeologların keyifli ama zor bir iş yaptığını ifade eden Başkan Atila, bu zorluğun anlaşılması için beraberindeki başkan yardımcılarından da birer kazma vurmasını istedi. Kazı ekibine başarılar dileyen Atila, şöyle konuştu: “Bornova, üniversiteleri, sanayisi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değerleriyle de öne çıkması gereken bir kent. Yeşilova höyüğü bu değerlerin başında geliyor. Kazıya verdiğimiz destekle birlikte, bu alanların daha görünür ve ulaşılabilir hale getirilmesi konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması için ilgili kurumlarla işbirliği içerisindeyiz.”


Törenin ardından Başkan Atila ve Yrd.Doç. Dr. Zafer Derin, kazı alanını ve Bornova belediyesinin alanın yanında çıkarılan eserlerin sergilenmesi için yaptığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Zafer Derin’den höyükten çıkarılan eserlerle ilgili bilgi alan Atila, merkezin daha etkin kullanılması için gerekli çalışma ve düzenlemelerin kısa sürede yapılacağını belirtti.  


Yenigün


Geri Dön