05 / 05 / 2024

yeşilova meydanı kamulaştırma çalışmaları

yeşilova meydanı kamulaştırma çalışmaları

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, yapımı planlanan Yeşilova Meydan projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımına başladı. Küçük Çamlıca Sokak'ta gerçekleştirilen yıkımda, 3 konut, Başkan Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle yıkıldı...

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Kamulaştırma bedelinde ÜFE hesabı!

Kamulaştırmalarda yeni dönem başlıyor. Artık vatandaşların kamulaştırma bedelleri amacıyla açtığı davalarda arazinin sonradan kazandığı değere bakılmayacak, ÜFE'ye göre değer artışı yapılıp ödenecek.

Ordu Çamaş Kent Meydanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ordu Çamaş'ta inşa edilecek olan ikinci kent meydanı projesi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Kamulaştırma uygulamaları için önerge verildi!

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel başta olmak üzere toplam 5 milletvekili TBMM'ye Kanun Tasarısı'nda yer alan kamulaştırma uygulamaları hakkında önerge verdi..

Üsküdar'da 12 mahallede acele kamulaştırma!

Üsküdar'da 12 mahallede Mimar Sinan Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı.

Rize'deki düşük kamulaştırma bedelleri TBMM'de konu oldu!

Kamulaştırma bedellerinin belirlenmesine, bilirkişilerin seçimine ve Rize'de yapılan kamulaştırmalara ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 6 soru sordu..

Ordu Cumhuriyet Meydanı'nın kamulaştırma sorunu çözüldü!

Fatsa ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nı daha modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla çalışmalara başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, meydandaki atıl binalarla ilgili kamulaştırma sorununu çözdü

Trabzon Katlı Otopark Projesi için 25 milyonluk kamulaştırma!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, katlı otopark inşaatı için kamulaştırma çalışmalarını tamamladı. Yavuz Selim Bulvarı'ndaki kamulaştırmalar 25 milyon TL'ye mal oldu...

İzmir Göztepe'nin yeni stadı için acele kamulaştırma!

İzmir Göztepe'ye Gürsel Aksel'de yapılacak yeni stat projesi için Bakanlar Kurulu acele kamulaştırma kararı aldı. Gürsel Aksel Stadyumu'nun bulunduğu alana ek olarak 150 metrekare alanın acele kamulaştırması için karar verildi.

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği kamulaştırma kararına dava açacak!

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği acele kamulaştırma kararını protesto edecek. Bugün saat 12:00'de Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan buluşacak birlik basın açıklamasıyla davalarını açacaklar.

Kuzey Marmara Otoyolu için 6 bölgede kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu İstanbul'da bazı bölgelerde kamulaştırma yapması için KGM'ye izin verdi., Başakşehir, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Çekmeköy bölgelerinde yer alan parsellerde proje inşası için kamulaştırma yapacak.

Antalya-Alanya Obaçayı Barajı için kamulaştırma başlıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Antalya-Alanya Obaçayı Barajı’nın kamulaştırma işlemlerine başlanıyor. Eroğlu; 1 milyon 643 bin TL’ye mal olacak projenin en kısa zamanda hizmete alınacağı bildirildi.

Saruhanlı'da kamulaştırma çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Saruhanlı'da yer alan ve imar planında Büyükşehir Belediyesi hizmet alanında görülen parselde kamulaştırma çalışmalarına başladı. Otopark ve kent meydanı yapılması planlanan alandaki binaların yıkımı gerçekleştirildi

yeşilova meydanı kamulaştırma çalışmaları Haberi

yeşilova meydanı kamulaştırma çalışmaları


Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, yapımı planlanan Yeşilova Meydan projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımına başladı.


Yıkım törenine AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yeşilova Mahalle Muhtarlığı üstünde, Küçük Çamlıca Sokak'ta gerçekleştirilen yıkımda, kamulaştırma işlemleri tamamlanan 3 konut, Başkan Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle yıkıldı. Yeşilova Mahallesi'ne nefes aldıracak meydan projesi çerçevesinde kamulaştırılan binaların yıkımı için düzenlenen törende konuşan Dündar, Osmangazi’de bugüne kadar ideolojik değil hizmet siyaseti ürettiklerini söyledi. 


Dündar, şöyle konuştu: “Bizler 2009'da göreve geldiğimizde yeşil Bursa’nın yeşilini tekrar kazanmak için 1milyon fidan kampanyası başlattık, burası da Yeşilova Mahallesi zamanında yeşil ovaymış betonlaşmadan dolayı insanların nefes alacağı yerler kalmamış, ciddi kamulaştırmalar yaptık, bu çalışmalarla birlikte 11 bina yıktık, 10 bin metrekare alan kamulaştırdık....