18 / 05 / 2024

yht Bulgaristan

yht Bulgaristan

Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul’u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule’ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.

TCDD'den Ankara-İstanbul YHT açıklaması!

TCDD'den yapılan açıklamada, bir gazetede yayımlanan "Hayalete Telsiz Yardımı" başlıklı haberle ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edilerek haber kaynaklarının hiçbirinin YHT hattı yapımı ve işletilmesinde uzman olmadığı bildirildi

Ankara-İstanbul YHT hattında güvenlik sorunu yok!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan açıklamada, "Ankara - İstanbul YHT hattı bütün süreçler tamamlandıktan, güvenli bir şekilde işletilebilirlik raporu hazırlandıktan sonra işletmeye açılmıştır" denildi.

Konya Karaman YHT hattı 2015'te açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2015 yılının sonlarına doğru 4G'ye, 12 saat süren Ankara-Sivas arasındaki YHT ile mesafenin 2 saate düşeceğini ve Konya-Karaman arasındaki YHT'nin 2015 yılında hizmete gireceğini belirtti...

Bulgaristan'dan Türk turistlere vize kolaylığı!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor.

Ankara-Konya arasında çalışan YHT'lerin saatleri değişiyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 10-17 Aralık tarihleri arasında Ankara-Konya arasında çalışan Yüksek Hızlı Trenlerin (YHT) hareket saatlerinde değişikliğe gidildiğini ve ilave ek seferler konulduğunu belirtti.

Bulgaristan kayak merkezleri Türk turist çekebilmek için vize kolaylığı sağlıyor!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor

YHT'lere Şeb-i Arus törenleri için ek seferler konuldu!

Bakan Elvan, Mevlana’yı anma törenleri nedeniyle 10-17 Aralık 2014 tarihleri arasında Ankara-Konya arasında çalışan YHT'lerin hareket saatlerinde değişikliğe gidildiğini ve ilave ek seferler konulduğunu bildirdi.

Konya-Karaman YHT inşaatı hızlandı!

TCDD'nin açıklamasına göre,Konya-Karaman YHT inşaatı kapsamında 1 Aralık 2014'ten itibaren Karaman-Konya arasında çalıştırılan iç Anadolu, Mavi ve Toros Ekspresi ile dizel tren işletilmesine 4 ay süreyle ara verildi.

YHT'den öğretmenlere özel yüzde 50 indirim!

YHT'den öğretmenlere özel yüzde 50 indirim. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24-30 Kasım tarihleri arasında anahat ve YHT'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.

Öğretmenlere YHT hatları yüzde 50 indirimli!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24 - 30 Kasım tarihleri arasında ana hat ve YHT 'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.

YHT Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı!

YHT Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. Elbette bu gelecekte artacaktır" dedi.

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşleri devam ediyor!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Gebze-Arifiye bölümünde Piri Reis Treni'yle test sürüşüne katıldı.

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı!

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile Piri Reis Treni'nin Gebze-Arifiye bölümündeki test sürüşüne katıldı.

yht Bulgaristan Haberi

yht Bulgaristan

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul’u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule’ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.


Türkiye, Avrupa - Kafkasya - Asya Ulaştırma Koridoru (TRACECA) Hükümetler arası Komisyon Başkanlığını Tacikistan’dan devraldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın 11. TRACECA Hükümetler arası Komisyon Toplantısı’na başkanlık yaptı. İstanbul Beşiktaş’ta bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Ermenistan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Gagik Grigoryan da katıldı.


YENİ BAĞLANTILARI TAMAMLAYACAĞIZ


Toplantıda konuşan Bakan Lütfi Elvan, Türkiye’nin son dönemde gerçekleştirdiği ulaştırma yatırımlarından söz ederek, "Uluslararası trafiğe hizmet eden ana akslar üzerindeki yeni bağlantıları tamamlamaya ve özellikle sınır geçişlerindeki engelleri ortadan kaldırmaya öncelik verdik" dedi.


İSTANBUL’U BULGARİSTAN’A BAĞLAYACAK


YHT Marmaray’ı hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Elvan, "Bu yıl sonu itibariyle...