05 / 05 / 2024

yht hat çalışmaları

yht hat çalışmaları

Erzincan - Erzurum - Kars, Eskişehir - Antalya, Antalya - Kayseri ve Kırıkkale - Samsun arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor.

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Ankara-Sivas YHT Hattı'ndaki çalışmalar meclis gündeminde!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı. Projenin ilk etabı 2014'te hizmete açılacak. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Konak Tramvayı'nın inşaat çalışmalarında son durum!

İzmir'de hayata geçirilen Konak Tramvayı'nın hat imalatları kapsamında bu hafta sonu Cumhuriyet Bulvarı ile Gazi Bulvarı arasındaki bağlantı çalışmaları gerçekleştirilecek.

Konak Tramvayı için çalışmalar devam ediyor!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarında sıra Şair Eşref Bulvarı ile Gazi Bulvarı'nı birbirine bağlayan kavşağa geldi. İki etap halinde yapılacak hat döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarının 15 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

İzmir-Ankara YHT çalışmaları son sürat devam!

İzmir ile Ankara arasındaki tren yolculuğu süresini 3.5 saate indirecek olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde çalışmalar devam ediyor

Barlar Sokağı'ndaki yıkım çalışmaları yeniden başladı!

Akçaray Tramvay Projesi kapsamında hat üzerinde yıkılacak binalar arasında bulunan Barlar Sokağı’ndaki binalarda yıkım çalışmalarının bugün itibariyle yeniden başlaması bekleniyor. Proje kapsamında yıkılacak yerlerin sahipleri duruma tepki gösterdi.

Konak tramvayının çalışmaları hızlandı!

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım çalışmalarında da vites yükseltecek. Konak hattında Şehitler Caddesi'ndeki hat imalatları 20 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

İzmir-Ankara YHT proje çalışmalarında son durum!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç .Dr. Selçuk Özdağ İzmir'i, Ankara'ya bağlayacak olan yüksek hızlı tren hattının proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

yht hat çalışmaları Haberi

yht hat çalışmaları

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treni bulunuyor. Kars- Bakü-Tiflis demiryolu hattına bağlanması beklenen proje ile 710 kilometre demiryolu ağı örülecek. Diğer bir kesin proje çalışmasına ise Eskişehir'den başlanacak. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hattı faaliyete geçtiği zaman turizm açısından stratejik bir hızlı tren hattına kavuşulmuş olunacak. Bu hatla Türkiye'nin en büyük turizm şehirlerinden Antalya; İstanbul ve Bursa'ya da bağlanmış olacak. 423 kilometre uzunluğunda olacak hatta trenler, maksimum 250 kilometre hızda gidecek.



5 MİLYAR LİRA KAYNAK AYRILDI

Proje için 9 milyar 180 milyon liranın ayrıldığı belirtiliyor. 2014 yılında proje için ÇED onayı alınan Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı için de proje çalışmalarına başlanılıyor. Proje için 5 milyar lira kaynak...