28 / 04 / 2024

Gelevera Deresi ıslah çalışmaları başladı!

Gelevera Deresi ıslah çalışmaları başladı!

Gelevera Deresi Projesi’nde dere ıslah çalışmaları başladı. Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, 30 Mart seçimleri öncesi Gelevera Deresi ile ilgili verdikleri sözü hatırlatarak, "Göreve gelir gelmez sözümüzü tutarak fiili çalışmalara başladık” dedi.




Espiye’nin yıllardır kangren olmuş sorunlarından olan Gelevera Deresi’nde ıslah çalışma nihayet başladı.4 Milyon’a ihalesi tamamlanan projede çalışmaların 720 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Toplam uzunluğu 500 metre olacak olan dere ıslahı ve çevre düzenlemesi,Nurettin Canikli Köprüsü yönünde başlayarak iki tarafda duvar yapılıcak.


Başkan Karadere, 2017’de tamamlanması planlanan Gelevera Deresi Projesi ile ilgili, "Gelevera Deresi, uzun yıllardır gündemde tutulan; ‘Yapıldı, yapılıyor’ diye konuşulan, birçok kez siyaset malzemesi yapılan bir yerdi. Göreve gelir gelmez burada inceleme yaparak,30 Mayıs tarihinde 4 Milyon’a üzerinden ihaleye çıkıldı. Projenin toplam yapım süresi 720 gündür çalışmaları hızlandırmaları arzumuzdur” dedi. Halkımız burada denizin kenarından yukarıya doğru kordon edasında bir yürüyüş yapabilecek.. 2017 yılı içerisinde bu çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz.. Güzel ve yaşanabilir bir Espiye için çalışmalara devam ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.



Espiye Belediyesi


Geri Dön