27 / 04 / 2024

Kandıra Kışla Deresi’nde ıslah çalışmaları başladı!

Kandıra Kışla Deresi’nde ıslah çalışmaları başladı!

Yaklaşık 50 yıldır her sağanak yağışta sel felaketine neden olan Kışla Deresi’nde, Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi desteğiyle ıslah çalışmaları başladı.



Yaklaşık 50 yıldır her sağanak yağışta sel felaketine neden olan Kışla Deresi’nde, Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi desteğiyle ıslah çalışmaları başladı


Kandıra Akdurak Mahallesi Kışla Caddesi üzerinde bulunan Kışla Deresi, yaklaşık 50 yıldır her yağmur yağdığında taşar, bölge sakinleri mağduriyet yaşardı. Taşan dere sularının kapladığı Kışla Köprü’sünü kullanarak evlerine gitmek isteyen vatandaşlar da ulaşım kapandığı için yolda mağdur olur,  traktörlerin devreye girmesiyle vatandaşların genel ihtiyaçları görülmeye çalışılırdı. Her sağanak yağışta yaşanan bu sel felaketi bölge sakinlerinin uzun yıllar kâbusu haline gelmişti. 


YOL YAPILACAK

Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi duruma el atarak, 3-4 kilometrelik Kışla Deresi’nde ıslah çalışmalarına başladı. Akdurak Mahalle Muhtarı Cüneyt Özcan da çalışmaları yakından takip etti. Özcan, derenin ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yulaflı Köprüsü ile Akbal Köprüsü arasındaki yolun yapımına başlanacağını müjdeledi. Bölge sakinlerinin büyük bir sıkıntısının giderildiğini söyleyen Özcan, desteklerinden dolayı Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. 



Kocaeli Manşet


Geri Dön