29 / 04 / 2024

yht rengi

yht rengi

TCDD Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği oylama sonucu renk modeli turkuaz olarak belirlenen YHT setlerinden ilki özel olarak Almanya'da üretilen boyayla renklendiriliyor. Yüksek Hızlı Tren rengi oylama sonucu turkuaz olarak belirlendi...

Ankara YHT Garı'nın inşaatında sona gelindi!

2014'te inşasına başlanan ve yüzde 99,5'lik ilerleme sağlanan Ankara YHT Garı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Sivas'ta YHT güzergahı için imza kampanyası başlatıldı!

SİVAS'ta Türk Ulaşım Sendikası'nca yüksek hızlı tren (YHT) güzergahının değişmemesi için başlatılan kampanya çerçevesinde, 34 sivil toplum kuruluşundan imza toplandı.

Yaşar YHT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Yaşar YHT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Yaşar Oytuğ Yenihayat Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 22 Nisan'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Ideal Standard Ankara YHT Garı'na imza attı!

Dünya devi Ideal Standard, Ankara’nın en gözde projelerinden Yüksek Hızlı Tren Garı’na imzasını attı. YHT Ankara Garı Projesi’ne modern ve zarif tasarımlarıyla damgasını vurdu.

Ankara YHT Garı Temmuz ayında tamamlanacak!

Ankara YHT Garı, ilk etapta günlük 20 bin, ilerleyen zamanlarda ise günlük 50 bin yolcuya hizmet verecek. Ankara Garı'nın güneyinde inşasına başlanan ve yüzde 86'lık ilerleme sağlanan Ankara YHT Garı, temmuz ayında tamamlanacak.

Yozgat Akdağmadeni YHT Tüneli'nde son durum!

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının 5 bin 120 metre uzunluğundaki Akdağmadeni Yüksek Hızlı Tren Tüneli, 25 Şubat 2016 tarihinde yapılacak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile ışığa kavuşuyor.

Eskişehir YHT Şehir Geçişi Kapalı Kesit Üzeri Rekreasyon çalışmaları başladı!

Son günlerde büyük tartışmalara neden olan ve yapımı arapsaçına dönen TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) Şehir Geçişi Kapalı Kesit Üzeri Rekreasyon Projesi çalışmaları geçtiğimiz günlerde durdurulmuştu

Büyükerşen'den YHT yeraltı geçişi peyzaj projesi açıklaması!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, Yüksek Hızlı Tren(YHT) Yeraltı Geçişi’nin üzerindeki alana yapılan ve yarım kalan peyzaj projesi hakkında bir açıklama yaptı.

Nihat Özdemir: Ankara YHT Garı'nın yüzde 80'i tamamlandı!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, toplamda 235 milyon dolara mal olan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın (YHT) bugün itibarıyla yüzde 80'ini tamamladıklarını söyledi.

Türkiye’nin doğusu ve batısı YHT hatlarıyla bağlanacak!

Türkiye 2023 hedeflerine giden yolda demir ağlarla örülüyor. 1.520 kilometre YHT, bin kilometre hızlı tren hattı yapım ve ihale aşamasında, 12 bin kilometre hat da proje aşamasında bulunuyor.

YHT hatları 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşacak!

Türkiye’de hizmete girdiği 2009 yılından bugüne Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahat eden yolcu sayısı 22 milyonu aştı. 5 ayrı hatta toplam bin 213 kilometre olan YHT Hatları’nın 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşması hedefleniyor.

Çin, Türkiye'deki YHT ve otoyol projeleriyle ilgileniyor!

'Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı' sonrası açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Zeybekci, Çin'in, Edirne-Kars ve Antalya-İzmir YHT ile Türkiye'deki otoyol projeleriyle ilgilendiğini söyledi.

Yeni Ankara YHT Garı 2016'da tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yüzde 54`ü tamamlanan Yeni Ankara YHT Garı`nın 2016 yılının birinci yarısında milletin hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirtti..

yht rengi Haberi

yht rengi

TCDD Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği oylama sonucu renk modeli turkuaz olarak belirlenen Yüksek Hızlı Tren (YHT) setlerinden ilki, özel olarak Almanya'da üretilen boyayla renklendiriliyor.



AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TCDD Genel Müdürlüğünün renk modelini oylama sonucu belirlediği YHT setlerinden ilki turkuaza boyanıyor.


Siemens, TCDD'ye üreteceği 7 hızlı tren setinden ilkini Türkiye'ye getirmesinin ardından, turkuaz boya temini için çalışma yaptı. Boya temininde sıkıntı yaşayan şirket, YHT'ler için Almanya'da özel olarak boya üretimi yaptırdı.


Sakarya'da devam eden boya işlemi bu ay içerisinde tamamlanması öngörülen turkuaz YHT set, kısa sürede test çalışmaları da yapılarak Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya hatlarında hizmete sunulacak. Şirket, YHT setlerine yönelik sözleşme kapsamında, erken teslim edeceği bu setin ardından TCDD için 6 set daha üretecek.


Ankara-Konya YHT hattında şu anda kullanılan tren setleri saatte...