18 / 05 / 2024

Yığılca turizmi

Yığılca turizmi

YIĞILCA Osmanlı Çilegi, fındık diyarı, şelaleler cenneti, balın başkenti Yığılca, tabiat ananın cömert davrandıg adeta gizli bir cennet. İlçe, Sarıkaya Mağaraları ve vadileriyle turizmde söz sahibi olmayı hedefliyor.

TOKİ Düzce Yığılca’da 608 bin liraya 2+1 konut!

TOKİ'nin Düzce’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen netleşti. TOKİ’nin Yığılca projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurabilirim? İşte detaylarıyla TOKİ Düzce Yığılca’da 2022 sosyal konut projesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Düzce için acele kamulaştırma kararı!

Düzce ili Yığılca ve Merkez ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

SKY Group Seyahat Danışmanlık Sağlık Turizmi Gayrimenkul Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SKY Group Seyahat Danışmanlık Sağlık Turizmi Gayrimenkul Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Aydemir tarafından kuruldu.

Esteriva Sağlık Turizmi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Esteriva Sağlık Turizmi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Vitor Mıguel Paulino Fıgueredo tarafından kuruldu.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişikliği yürürlüğe girdi!

"Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Turizm merkezlerinde bulunan Bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar iki ay içerisinde tahsis edilecek.

Medicaleste Sağlık Turizmi Danışmanlık Organizasyon İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Medicaleste Sağlık Turizmi Danışmanlık Organizasyon İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Lale Kaya tarafından kuruldu. 

Drc Otelcilik Ve Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu!

Drc Otelcilik Ve Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Yıldırım tarafından kuruldu. 

Düzce Yığılca'daki çimento fabrikası inşaatına ilişkin 7 sorun mecliste!

Düzce Yığılca'da inşaatı süren çimento fabrikasının çevreye ve üreticilere etkileri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Düzce Bal Köy 500 dönüm alana kurulacak!

Düzce'nin Yığılca ilçesinde bin 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak Bal Köy'de organik bal üretimi yapılacak.

Bursa Gölyazı Köyü’ne turizm yatırımları geliyor!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı Köyü’nün sadece Bursa için değil Türkiye içinde çok önemli bir turizmi merkezi olduğunu belirtti. Bozbey, bölgede turizm alanındaki projelerin hayata geçeceğini belirtti.

Niğde Kızılca Deresi ıslah edilecek!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kızılca Deresi’nin ıslah projesiyle ilgili ihale sürecinin tamamlandığını ve yüklenici firmanın şantiye kurarak işe başladığını açıkladı.

Yığılca turizmi Haberi

Yığılca turizmi

İSTANBUL ve Ankara'nın tam ortasında, doğanın tüm güzelliklerini içinde banndıran, şelaleleri mağaralan doğal yürüyüş parkurlan, otantik köyleri bozulmamış kültürel yapısıyla görülesi bir diyar Yığılca... Yığılca'nın, Düzce ili ve Akçakoca ilçesi ile birlikte 1321-1323 yıllan arasında Osmanlı topraklanna katıldığı tahmin ediliyor. Orhangazi'nin ilçede yığınak yaptığı ve adının "yığılmak" fiilinden direyerek Yığılca olduğu tahmin edilmektedir. İlçede Orhangazi adında bir caminin ve Redifler (Orhangazi'nin askeri kuvvetlerine Redif adını verdiği bilinmektedir.) adında bir köyün varlığı bu tezi kuvvetlendiriyor. İlçe, 1904 yılında Düzce'ye bağlı bir bucak olmuş, 1954 yılında da ilçe statüsüne kavuşuyor. 



'ARI ve BAL'ın Başkenti 

Yığılca, kuzeyde Akçakoca Güneyde Bolu Dağlan'nm arasında Yılançatı Kanyonu, Yedigöller Milli Parkı, Saklıkent şelalesi, Yoğunpelit Şelaleleri, yay lalan, Batı Karadeniz'in en büyük mağarası olan Sankaya ve Gökçeağaç mağaralannın yer...