25 / 07 / 2024

Yıldırım tarihi binalar

Yıldırım tarihi binalar

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki tarihî sivil mimari örneklerini restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Bursa Yıldırım'da riskli binalar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mollaarap Mahallesi'nde yer alan toprak kayması riski olan bölgelerde binaların yıkımıı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Bursa Yıldırım'daki 9 kaçak yapı yıkıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi ekipleri, ilçede bulunan metruk binaların yıkımı tamamlanıyor. Bölgede kaçak olduğu tespit edilen 9 yapı hakkında yıkım işlemi tamamlandı.

TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kura çekilişi 2020 ne zaman?

TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kura çekilişi 2020 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kura çekilişi tarihi ne zaman? TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kuraları ne zaman çekilecek?

Binali Yıldırım Haydarpaşa projesini açıkladı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Haydarpaşa Garı'yla ilgili projesini açıkladı. Yıldırım, "Öyle alışveriş merkezi, binalar falan yok. Müze, kütüphane şeklinde düzenlenecek" diye açıklama yaptı. 

Yıldırım'daki tarihi binalar yenileniyor!

Sahip olduğu yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimini geleceğe taşıyacak çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, geçmişin izlerini yansıtan yapıları aslına uygun olarak yenileyerek kalıcı eser haline getiriyor.

Bursa Yıldırım'da kaçak binalar yıkılıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Plansız yapılaşmaya son vermeyi hedefleyen Yıldırım Belediyesi, kaçak yapıları tek tek yıkıyor.

Yıldırım'ı krizi fırsata dönüştürerek inşa edeceğiz!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İnsanlarımız için güvenli yaşam alanları inşa etmek, bir tercih değil zorunluluk. Biz bu zorunluluğu bir fırsata dönüştürerek, sadece binaları yenilemekle yetinmeyip, şehrimizi yeniden inşa edeceğiz." dedi.

Yıldırım'da tarihi binalar yeniden inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki tarihî sivil mimari örneklerini restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Yıldırım'da üç buçuk yılda 276 metruk bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, metruk binaları yıkarak madde bağımlılarının mekanı olmasını önlüyor.

Bursa Yıldırım Belediyesi 3 mahalleye yeni bina kazandıracak!

Bursa'nın yüzde 33'nü kentsel dönüşüm kapsamına alan Yıldırım Belediyesi, Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan mahallelerinde gerçekleştirecek çalışmalarla bölgelere yeni binalar kazandıracak.

Yıldırım'ın tarihi dönüşümle canlanacak!

Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilçeyi geleceğe taşıyan Yıldırım Belediyesi, kent merkezi yenileme çalışmalarıyla da ilçenin tarihi izlerini ayağa kaldırmaya hazırlanıyor.

Bursa Yıldırım'ın 5 mahallesine çok amaçlı konak!

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalan binaların yerine Davutdede, Maltepe, Anadolu, Selçukbey ve Eğitim mahallelerinde yer alacak mahalle konaklarının inşasını tüm hızıyla sürdürüyor.

Yıldırım tarihi binalar Haberi

Yıldırım tarihi binalar

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla modern bir şehir inşa eden Yıldırım Belediyesi, geçmişin izlerini taşıyan yapıları da aslına uygun olarak yenileyerek geleceğe taşımayı hedefliyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yıldırım Belediyesi Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan projelerle Selimzade, Kurtoğlu ve İsabey mahallelerinde yer alan sivil mimari örneklerinin restorasyonunu yapacaklar. 

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın tarihi ve kültürel izlerini geleceğe taşımayı hedeflediklerini söyleyerek, “Sivil mimarî örneği yapılarımız bu yenileme çalışmalarıyla yeniden tarih ve yeşilin buluşma noktası haline gelerek şehrimizin yükselen değeri olacak. Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmayı görev ve sorumluluklarımız arasında görüyoruz" dedi.

Türkiye’nin en büyük çaplı kentsel dönüşüm hamlesi ile Yıldırım’ın çehresini değiştirmeye devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "İlçenin...