02 / 05 / 2024

Yıldız Sarayı cumhurbaşkanlığına mı tahsis ediliyor

Yıldız Sarayı cumhurbaşkanlığına mı tahsis ediliyor

Murat Bardakçı, “Sultan Abdülhamid zamanında devletin otuz küsur sene boyunca idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilecek ve ciddi bir restorasyonun ardından ‘Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi' olacak.” dedi.

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne millet bahçesi yapılmasına öğrencilerden tepki!

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne inşa edilecek millet bahçesi için 14 milyon TL harcanacak. Bazı ağaçlık bölgelere bina yapılması planlanan projeye öğrenciler büyük tepki gösteriyor.

Yıldız Entegre mimarlarla buluşmaya devam ediyor!

Yıldız Entegre her ay olduğu gibi büyük projelerde adı olan mimarlık ofisleri ile buluşmalarına devam ediyor…

Haydar Ali Yıldız: Taksim Camii büyük bir ihtiyacı karşılayacak!

Taksim Camii projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Büyük bir gayretle, emekle yapımına devam ediliyor." dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi ihalesi 5 Eylül'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi projesinin ihalesini 5 Eylül'de gerçekleştirecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi'ne millet bahçesi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi projesinin ihalesini 5 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Maslak'taki yurdu yıkıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Maslak'taki yurdu öğrenci yıkıldı. Yıkılan yurdun yerine henüz ne yapılacağına ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.

Sivas'ta 'Ay yıldız' mimarili cami açılışa hazırlanıyor!

Sivas'ta yapımına 2017 yılında başlanan ve "ay yıldız" şeklindeki mimarisine sahip caminin inşaatında sona yaklaşıldı.

Yıldız Konutları Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi açıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yıldız Konutları Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı.

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Yıldız Tilbe evinde klip çekti!

Pop müziğin güçlü sesi Yıldız Tilbe, Kış Gülleri albümündeki Dağıldım Biraz şarkısına evinde klip çekti. İşte Yıldız Tilbe'nin evinden kareler...

Yıldız Sarayı cumhurbaşkanlığına mı tahsis ediliyor Haberi

Yıldız Sarayı cumhurbaşkanlığına mı tahsis ediliyor

Vahdettin Köşkü'nün ardından  İstanbul Beşiktaş'taki Yıldız Sarayı da Cumhurbaşkanlığı'na tahsis ediliyor.


Konuyu dün köşesine taşıyan Habertürk Gazetesi yazarı Murat Bardakçı, “Sultan Abdülhamid zamanında devletin otuz küsur sene boyunca idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilecek ve ciddi bir restorasyonun ardından ‘Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi' olacak.” dedi. Dolmabahçe Sarayı'nın Cumhurbaşkanlığı'na verilmesi projesinin, bazı teknik sebepler yüzünden yapılamadığını bildiren Bardakçı, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Sadece şu kadarını söyleyeyim: Sultan Abdülhamid'in imparatorluğu otuz küsur sene boyunca idare ettiği Yıldız'daki ilk ciddî restorasyon ‘Büyük Mabeyn' isimli köşkte yapıldı. Kısa bir müddet önce tamamlandı ve köşk Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edildi. Hani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in geçenlerde oturdukları ve ‘hilâlleri sonradan konmuş' zannedilen 19. asır Fransız malı ‘ampir' koltukların bulunduğu bina var...