06 / 05 / 2024

yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı

yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Verme Süresi 2017!

2016 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde sona eriyor..

Yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

Yıllık beyanname verilmeyecek gelirler!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre, gerçek kişiler bir yıl içinde elde ettikleri ve bu kanunla vergiye tabi olduğu hükme bağlanan kazanç iratlar için izleyen yılın mart ayının 1-25 günlerinde yıllık beyanname verirler. İşte yıllık beyanname verilmeyecek gelirle

Emlak vergisi yıllık ne kadar?

Emlak vergisinde mükellefiyet, taşınmazın satın alındığı seneyi takip eden yılda başlıyor. Satışın gerçekleştiği ilk senenin sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi yıllık ne kadar?

Yıllık gelir vergisi beyannameleri için son gün bugün!

2014 yılı içerisinde taşınmaz malını satan veya kiraya veren mal sahipleri belli koşullarda beyanname vererek gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. 2015 yılı yıllık gelir vergisi beyannameleri için son gün bugün...

Yıllık gelir vergileri ödemelerinde yarın son gün!

Mart ayı beyanname verilerek vergi ödeme ayı. Bu zamana kadar hep kira gelirleri beyanı konuşuldu. Bir diğer önemli konu ise gayrimenkulün yıllık gelir vergileri. Vergilerin ödemeleri için yarın son gün..

Yıllık gelir vergisi ödeme tarihleri 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, vergiye tabi tutulan gelir ve iratların beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart itibarıyla başlamıştı. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte yıllık gelir vergisi ödeme tarihleri 2015..

Yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 31 Mart!

Gerçek kişilerin 2014 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazançlar için öncelikle beyanname veriyor. Yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 31 Mart olup mesai bitimine kadar beyanların verilmesi gerekiyor...

Yıllık beyannamede indirilecek giderler!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince yıllık beyanname vermekle mükellef olan kimseler, bazı giderleri beyannameden düşürebiliyor. Peki, yıllık beyannamede indirilecek giderler nelerdir? İşte yıllık beyanname indirimleri..

2015 yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi uzatıldı!

Yıllık gelir vergisi için beyannameler 25 Mart 2015 tarihine kadar veriliyordu. Ancak, 2015 yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi uzatıldı. İşte yeni gelir vergisi beyanname verme süresi..

Yıllık kira gelir vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerin, elde ettikleri gelir için beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, yıllık kira gelir vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

Yıllık beyannameye dahil edilen gelirlerden yapılacak indirimler!

Kira gelir vergisinde yıllık beyanname ile bildirilecek gelirlere ilişkin indirimler Gelir Vergisi Kanunu ile diğer kanunlarda belirtiliyor. Peki, yıllık beyannameye dahil edilen gelirlerden yapılacak indirimler nelerdir?

Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur 2014?

Kanun gereğince her mükellefin vergiye tâbi kazancının tamamı için bir beyanname vermesi gerekiyor. Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur 2014? Kurumlar vergisi için beyanname ne zaman verilir? İşte yanıtı..

yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı Haberi

yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı

Yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Bu iki vergi için de öncelikle vergi beyannamesi verilmesi gerekiyor.


Vergi takvimi gereğince yıllık beyannameler için son gün 25 Mart'tı. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı? 


GİB tarafından yapılan açıklama ile yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı.


25 Mart 2016 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2015 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatıldı.


Elektronik ortamda beyanname veren mükelleflerin, beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkün.


Hazır Beyan Sistemi


Hazır Beyan Sistemine Başkanlığın internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden giriş yapılacaktır.


Mükellefler güvenlik sorularını cevaplayarak veya İnternet Vergi...