05 / 05 / 2024

yıllık enerji ihtiyacı nedir

yıllık enerji ihtiyacı nedir

Yıllık enerji ihtiyacı; Binanın birincil enerji cinsinden ortama bir yıl içerisinde verilmesi gereken ısı enerjisi miktarına deniyor. Peki bir evin yıllık enerji ihtiyacı ne kadardır?

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta! Şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyeli! 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 göz alıcı Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta. Peugeot e-2008 duvar tipi şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyesiyle alıcılara sunuluyor. Peki Peugeot e-2008 Aralık fiyatları kaç lira? İşte 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında arttı, ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal konut kiralarına ise yıllık yüzde 4,1 oranında zam yapıldı.

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

Enerjideki dönüşüm için yıllık 7 milyar dolar yatırım gerekli!

Türkiye'de, enerji sektöründeki dönüşümünün devamı için 2030'a kadar yıllık ortalama 5,3 ila 7 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğu belirtildi.

Türkiye'nin yıllık ihtiyacı 900 bin konut!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Türkiye'nin yıllık ihtiyacı 900 bin konut, eldeki konutlar 2-3 senede rahatlıkla çözülebilir." diye konuştu.

Yıllık konut ihtiyacının 3 katı konut inşa ediliyor!

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, inşaat sektöründeki gelişmelerin endişe verici boyutlara ulaştığını, yıllık konut ihtiyacının üç katı konut yapıldığını söyledi.

Ankamall EPDK'dan 10 yıllık lisans aldı!

Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk AVM’lerinden olan Ankamall, trijenerasyon sistemiyle elektrik üretmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan 10 yıllık lisans aldı.

Ağaoğlu'nun gelecek 20 yıllık stratejisi belirlendi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, gelecek 20 yıllık stratejisini belirledi. Buna göre şirket 4 ana sektöre odaklanacak. İnşaat, sanayi, enerji ve turizm alanlarındaki yatırımlara Ağaoğlu ailesinin genç yöneticileri yön verecek.

KKTC İçmesuyu Temini Projesi ile 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak!

Türkiye'nin "Yavru" vatan KKTC'ye desteği ile 80 kilometre uzunluğundaki borularla bu ülkeye sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak 'KKTC İçmesuyu Temini Projesi'nde KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

Ankara barajları 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar dolu!

Sonbahar ve kış yağışlarının ardından Ankara barajları doldu. Başkan Gökçek kentin 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak 673 milyon 21 bin metreküp su rezervi oluştuğunu söyledi

Adana'nın 50 yıllık tesis ihtiyacı karşılandı!

Adana'nın 50 yıllık tesis ihtiyacı karşılandı. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Sarıçam İlçesi, Çukurova Üniversitesi Balcalı mevkiinde yapımı süren yeni statta incelemelerde bulundu.

yıllık enerji ihtiyacı nedir Haberi

yıllık enerji ihtiyacı nedir

Bir evin yıllık enerji ihtiyacı ne kadardır?

Yıllık enerji ihtiyacı; Binanın ısıtma, sıhhi sıcak su, soğutma, elektrik ve aydınlatma sistemleri için birincil enerji cinsinden ortama bir yıl içerisinde verilmesi gereken ısı enerjisi miktarına deniyor. Peki bir evin yıllık enerji ihtiyacı ne kadardır?


Bir evin yıllık enerji ihtiyacının hesabına ilişkin esaslar, 5 Aralık 2008 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde yer alıyor.


Yıllık enerji ihtiyacı

MADDE 27 – (1) Yıllık Enerji İhtiyacı için ihtiyaç duyulan;


a) Binanın ısıtma ve soğutma enerjisi ihtiyacı hesabı, Bakanlık tarafından yayınlanacak ilgili tebliğe göre,


b) Binanın aydınlatma enerjisi ihtiyacı hesabı, TSE tarafından çıkartılan ilgili standartlar, burada bulunmaması halinde ilgili Avrupa standardlarına göre,


c) Binanın sıhhi sıcak su üretimi için kullanılan enerji ihtiyacı hesabı, TSE tarafından çıkartılan ilgili standartlar, burada bulunmaması...