01 / 05 / 2024

YMD Madencilik protesto

YMD Madencilik protesto

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa mahallesinde bulunan maden ocağının kapasite artışına karşı çıkan bölge halkı, topladıkları 600 itiraz dilekçesini Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti.

Artvin Cerattepe bilirkişi raporu Bakırköy'de protesto edildi!

Artvin Sivil Toplum Kuruluşları, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanarak Cerettepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetlerine ilişkin verilen olumlu bilirkişi raporunu protesto etti.

Bursa Kayapa'da YMD Madencilik'in kapasite artışı protesto edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa mahallesinde bulunan maden ocağının kapasite artışına karşı çıkan bölge halkı, topladıkları 600 itiraz dilekçesini Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti.

Can65 Madencilik Hafriyat İnşaat Otomotiv Trafik Müşavirliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Can65 Madencilik Hafriyat İnşaat Otomotiv Trafik Müşavirliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsa Kütükçüoğlu, Halil İbrahim Lülesu, İsmail Lülesu tarafından 10 Eylül 'de kuruldu.

Halkalı'da protesto yapan inşaat işçileri isteklerini işverene kabul ettirdi!

İstanbul Avrupa Yakası Halkalı’da 3 bin 500 işçinin çalıştığı şantiyede dün protesto gösterisi yapan işçiler iş güvenliği ve çalışma şartları konusundaki isteklerini işverene kabul ettirdi.

Halkalı'da bir grup inşaat işçisi çalışma koşullarını protesto etti!

İnşaat işçileri "çalışma koşullarını" protesto etti. Küçükçekmece'de bir site şantiyesinde çalışan işçiler, yol kapatarak eylem yaptı. Haklarını alamadıklarını iddia eden gruptakiler, trafiğe kapattıkları caddede lastik yaktı.

Torun Center'daki asansör faciası protesto edildi!

Torun Center'daki asansör faciasını protesto etmek isteyen gruplar, kazanın yaşandığı inşaata doğru yürüdü. Ancak polis, grupların inşaat alanına girmesini gaz ve TOMA'larla müdahale ederek engelledi

Özçınar Nakliyat İnşaat Hafriyat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçınar Nakliyat İnşaat Hafriyat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cengiz Kiracı tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Eylül'de Maltepe, Bağlarbaşı Mahallesi'nde kuruldu.

İscem Vinç İnşaat Madencilik ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İscem Vinç İnşaat Madencilik ve Ticaret Limited Şirketi, Hatice Dilmaç, Raziye Diken tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Ağustos'ta Üsküdar, Burhaniye Mahallesi'nde kuruldu.

Mavran6 İnşaat Turizm Tekstil Madencilik Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavran6 İnşaat Turizm Tekstil Madencilik Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Kundakçı tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 26 Ağustos'ta Fatih, Silivrikapı Mahallesi'nde kuruldu.

Fatih'teki park orman arazisine yapılacak stadyum protesto edildi!

Fatih Ormanı 'savunması' "Kuzey Ormanları Savunması" adlı grup, Maslak'ta bulunan Fatih Ormanı İçerisinde yer alan 1490 dönümlük Park Orman arazisinde yapılması planlanan projeyi protesto etti.

Madencilik, ulaştırma ve depolama sektöründe yoğunlaşma belirlendi!

Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'' belirlendi. Toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.

Galataport'un ÇED toplantısı protesto edildi!

Galataport projesi İstanbul Kent Savunması, 'Galataport" olarak bilinen ve tartışmalara neden olan Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporunun görüşüldüğü toplantıyı protesto etti.

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi protesto edildi!

İstanbul Kent Savunması adlı grup, Galataport olarak bilinen "Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi" için düzenlenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını protesto etti. Grup toplantıya katılanlara tepki gösterdi.

YMD Madencilik protesto Haberi

YMD Madencilik protesto

Bursa Kayapa mahallesinde, YMD Madencilik’in alan genişlemesi ve kapasite artışı isteğine karşı çıkan bölge sakinleri, topladıkları imzaları bugün Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.


7.5 hektarlık alanda faaliyet gösteren ruhsatlı kalker ocağı kırma eleme tesisinin, alan ve kapasite artırma talebine karşı çıkan vatandaşlar, maden ocağının şu anda 7.5 hektarlık faaliyet alanını 83 hektara çıkarmak istediğini iddia etti.


Firmanın üretim kapasitesin yüzde 450 artırmak istediğini söyleyen Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, daha önce de mahalle sakinlerinin bölgede maden için toplantı yapmak isteyen şirket yetkililerini büyük bir protestoyla kovduğunu...