30 / 04 / 2024

yol genişletme çalışmaları sırasında zarar doğması

yol genişletme çalışmaları sırasında zarar doğması

Kamulaştırmada, gerçek kişilerin mülkiyeti altında bulunan bağımsız bölümler, imar planlarına göre ortak kullanıma dahil edilebiliyor. Bu kapsamda yol genişletme çalışması nedeniyle arsa payı kaybı için dava açılabiliyor...

Dubai Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları durduruldu!

Dubai'deki El-Mektum Uluslararası Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durduruldu. 

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı!

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı. Projede yaya, bisiklet yolu ve iskeleler bulunuyor.

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

Hatay Üzümdalı'nda yol genişletme çalışmaları başladı!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Üzümdalı Mahallesi'nde yol genişletme çalışmalarına başladı.

Ordu Boztepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Boztepe’de ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol genişletme çalışmaları başlattı.

Sapanca'da yol çalışmaları devam ediyor!

Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Hacımercan Mahallesi’nde başlatılan yol onarım ve genişletme çalışmaları devam ediyor.

Yıldırım'da yol genişletme çalışmaları başladı!

Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla cadde ve sokaklardaki parke, bordür ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi.

Niğde'deki iki köyün yol yapım çalışmaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı komşu iki köyün yol yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şahinbey'in yolları genişliyor!

Özdemirbey Caddesini 2 şeritten 6 şeride çıkararak, trafiği rahatlatan Şahinbey Belediyesi, yolun devamı olan Düztepe’den Dutluğa kadar olan kısımda yol genişletme çalışmaları kapsamında yapılan kamulaştırmaların ardından yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Gürsu'nun yolları genişletiliyor!

Bursa’nın her alanda ulaşılabilir kent olması hedefiyle raylı sistem yatırımları, köprü ve kavşak düzenleme, yeni yol ve yol genişletme çalışmalarına ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerdeki yol kalitesinin de en üst seviyeye çıkarılması çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Manisa Alaşehir'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir’in Tepeköy Mahallesi’nde yol genişletme ve sıcak asfalt çalışması gerçekleştiriyor. Birçok mahalleyi birbirine bağlayan yoldaki çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Aydın'daki yol düzenleme çalışmaları tamamlandı!

Koçarlı’da yol yapım çalışmalarına hız veren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Bıyıklı, Gaffarlar, Akmescit, Kızılcabölük, mahallelerinde yol düzenleme ve parke taşı döşemesini tamamladı.

Eskişehir'in mahalle yolları genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi özellikle ilçe kırsalında mahalle (köy) yollarında yürüttüğü asfalt kaplama çalışma sezonunu tamamlanmasının ardından, altyapısı bozuk olan mahalle yollarının zemin güçlendirmesi ve yol genişletme çalışmalarına başladı.

yol genişletme çalışmaları sırasında zarar doğması Haberi

yol genişletme çalışmaları sırasında zarar doğması

Yol genişletme çalışması nedeniyle arsa payı kaybı davası!

Kamulaştırma, Kamu yararının gerektirdiği durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkulün karşılığı ödenerek alınması ve kamu yararı için gerçekleştirilecek bir proje için kullanılması işlemi olarak tanımlanıyor.


Kamulaştırma ortaklık payı, imar planlarında yerleşmenin ihtiyaç duyduğu ortak kullanım alanlarından olan yol, resmi alan, belediye hizmet alanı, kreş, sağlık alanı, sosyal tesis alanı gibi kullanımlar kapsamında düzenleniyor.


Bu kapsamında yapılan çalışmalarda, ilgili kat maliklerinin hak kaybı söz konusu olabiliyor. Bu durumda, hak kaybı yaşayan kimselerin ilgili idari yargıya dava açması gerekiyor.


Örneğin yol genişletme çalışması sırasında doğan zararların giderilmesine yönelik bulunan tam yargı davasına, idari yargı bakıyor. Mahkeme, davacının ve davalının durumunu göz önünde bulundurarak bir karara varıyor. Konu ile ilgili Yargıtay Kararı örneği...