03 / 05 / 2024

yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır

yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında ele alınan "Yol Harcamalarına Katılma Payı" halk arasında "Kaldırım vergisi" olarak biliniyor? Buna göre kaldırım vergisi nedir? Kaldırım vergisi yasal mı?

Yol harcamalarına katkı payı!

Yol harcamalarına katkı payı ile ilgili yasal hükümler nelerdir? Yol harcamalarına katılım payı kimlerden ne zaman ve nasıl tahsil ediliyor? İşte yol harcamalarına katkı payı ile ilgili bilgiler...

Yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır?

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları ile ilgili Hükümlerin Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe göre gayrimenkul sahiplerinden alınan yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır? İşte yönetmelik hükümleri...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Pera GYO, Skycity'deki 6 bağımsız bölümü Ziraat Katılım Bankası'na 44.3 milyon TL'ye ipotek etti!

Pera GYO, Skycity projesinde yer alan 2-4-5-6-8-24 numaralı altı adet bağımsız bölüm üzerine Ziraat Katılım Bankası lehine ipotek tesis edildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Vakıf Katılım'dan EYT müjdesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Vakıf Katılım Bankası, EYT Finansmanı ile emeklilik sürecinde destek sunuyor. Emeklilik hakkına sahip olmasına rağmen sigorta ve Bağkur prim borçlarını tamamlayamayan müşterilere finansman imkanı sağlanıyor. 

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

BDDK'dan Emlak Katılım'a alt yapı sağlama izni!

BDDK, Emlak Katılım Bankası'na bilgi sistemleri alt yapısı sağlama konusunda izin verdi. 

Emlak Katılım, görüntülü görüşme ile müşterilerine hesap açıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Katılım, müşterilerine mobil şube üzerinden görüntülü görüşme ile hesap açıyor.

Emlak Katılım 3 yeni şube açtı!

Yeni şube açılışlarına hız kesmeden devam eden Emlak Katılım, İstanbul İstoç, İkitelli Metro ve Afyonkarahisar şubelerini hizmete açtı.

Emlak Katılım Bankası'na BDDK'dan danışmanlık izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararı kapsamında, Emlak Katılım Bankası'na danışmanlık faaliyeti izni verildi.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın 600 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere, 600 milyon TL tutarında, 100 gün vadeli kira sertifikaları ihracı onaylandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 1.3 milyar TL'lik kira sertifikaları ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 5 yıl vadeli, üç adet 300 milyon TL ve bir adet 400 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK'ya yaptığı Tertip İhraç başvurusu onaylandı.

Emlak Katılım’dan Türkiye’nin ilk ortaklığa dayalı sukuk ihracı!

Emlak Katılım, 17-18 Mart 2021 tarihlerinde talep toplamasını yaptığı 455 gün vadeli ve yaklaşık 47 milyon lira tutarlı sukuk ihracıyla, Katılım Bankacılığına özel bir fon toplama yöntemi olan Özel Fon Hesabı Havuzu üzerinden Türkiye’nin ilk emek-sermaye ortaklığına dayalı sukuk ihracını yaptı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 12 milyar TL'lik tertip ihraç belgesi!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama, 12 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, çeşitli vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası türlerine dayalı olarak kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış ihraç belgesi yayınlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 1.2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın beş adet 300 milyon TL, bir adet 400 milyon TL ve bir adet 500 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı.

yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır Haberi

yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır

Kaldırım vergisi nedir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında ele alınan "Yol Harcamalarına Katılma Payı" halk arasında "Kaldırım vergisi" olarak biliniyor. Kanuna göre, yeni yol açılması veya mevcut kaldırımların sökülüp yeniden düzenlenmesi gibi işlerde yapılan harcamaların tahsiline, gayrimenkul sahipleri de dahil ediliyor.


Buna göre işleme konu olan yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile "Kaldırım vergisi" alınıyor.


Alınacak bedelin hesaplanmalarında kullanılan maliyet, işler hangi ihale usulü ile yapılmış olursa olsun, Bayındırlık Bakanlığı ve İller Bankası Genel Müdürlüğünün o yıllar için tespit ederek yayınlandığı  birim fiyatlar ve rayiçlere göre hesaplanan gerçek bedeli geçemiyor.


Yol harcamalarına katılma payı (Kaldırım vergisi)

Madde 86 – (Değişik birinci cümle: 12/11/2012-6360/28 md.) Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce aşağıdaki şekillerde inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya...