05 / 05 / 2024

yol müteahhidleri

yol müteahhidleri

Birçok kez gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde de CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, duble veya bölünmüş yollarda kalite ve maliyet konusunu gündeme taşıdı. ASMÜD Başkanı Ayberk Özcan'da önemli bilgiler verdi.

Duru Yol Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Duru Yol Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de Mustafa Karakaş tarafından kuruldu.

Sakarya'ya yeni duble yol müjdesi!

Sakarya’nın yeni duble yol projesi ile ilgili konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Şehrimiz için çok önemli olan ve otoyoldan şehrin kuzey bölgesine ulaşımları sağlayacak giriş için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit Turhan’dan müjdeli haberi aldık" dedi.

Kocaeli'ye yeni yol müjdesi!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerde de yeni yollar hayata geçiriyor

Burdur'dan Finike'ye yol müjdesi!

Burdur yol ayrımından Finike’ye kadar bir koridor oluşturacak olan bölünmüş yol, yatırım planına alındı. 456.6 milyon liraya mal olacak yol 3 yılda bitirilecek.

Adana'da asfaltlar yenileniyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Yeşilevler, PTT Evleri ve Kanal Yurt Mahallesi’nde asfaltlama çalışması yaptı.Adana Büyükşehir Belediyesi Yol Müdürlüğü ekipleri asfalt çalışması gerçekleştirirken, faaliyetleri izleyen Yeşilevler Mahallesi...

Adana Aladağ'a sıcak asfalt!

Aladağ’ın ana arterinde, bin 500 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki yolda sıcak asfalt çalışması yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Yol Müdürlüğü ekipleri, şu ana kadar söz konusu çalışma kapsamında 3 bin ton asfalt kullandı.

Antalya Korkuteli-Elmalı'ya duble yol müjdesi!

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Korkuteli- Elmalı duble yolunun 2017 yılı yatırım programına alınıp ihalesinin yapılacağını söyledi.

Kahramanmaraş'ta yol yapım ve onarım çalışmaları tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yol yapım ve onarım çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Ünye'ye bu yıl 40 milyonluk yol yatırımı yapılacak!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, mahallelerde yapımı devam eden yol çalışmalarından bazılarını yerinde inceledi. Başkan Çamyar’a Başkan Yardımcısı Murat Ocak ve ilgili birim amirleri de eşlik etti.

Halidiye'de yol yapım çalışmaları devam ediyor!

Haliliye Belediyesi, Ahmet Yesevi ve Devteşti mahallelerindeki yol yapım ve bakım onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Alanya Oba Stadyumu'nda yol bakım çalışmaları başladı!

Alanya Belediyesi tarafından Oba Stadyumu'nda yol bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanyaspor takımı ve taraftarlarının ulaşımda rahat edeceğini söyledi.

Eskişehir'de yol yapım çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Alpu ilçesine bağlı Yumaklıca ve Otluk mahallesi sakinlerinin yüzünü güldürüyor. Kırsal mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler Yumaklıca ve Otluk mahalleri arasında yol yapım çalışmalarına başladı.

Ordu'ya 8 milyonluk yol yatırımı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına katılmak üzere Kabataş ilçesine bağlı Alankent Mahallesi’ne gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 8 milyon liralık yol yatırımı yaptıklarını söyledi...

yol müteahhidleri Haberi

yol müteahhidleri

Işık, "Bölünmüş yollardan haksız kazanç sağlayanların ve göz yuman kamu görevlilerinin tespit edilerek yasal işlem başlatılması amacıyla Meclis araştırması açılmalıdır. Birçok firma, bilgi, beceri ve makine parkı yetersiz olmasına rağmen ihale alıyor. Bu yollar ilk yü tekrar bakıma alınıyor. Maliyetleri yükseliyor. Maliyetler şişirilerek haksız kazanç elde ediliyor. Avrupa'da ortalama 3 yılda bir balon yapan asfalt yollar Türkiye'de bir yılı çıkaramıyor. Denetimler yetersiz. 1 km duble yolun maliyeti son yılardaiki kattan fazla arttı" dedi. 


Bu iddiaları, eleştirileri Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği (ASMÜD) Başkam Ayberk Özcan'la konuştuk. Özcan, önemli bilgiler verdi. En çarpıcı olanı da sektöre girişler... "Dernek kurduğumuzda sektörde toplam 37 firma vardı, şimdi 400'ü geçti. Kuyumcusu, doktoru sektöre giriyor" dedi. Sektörde bir sertifikalandırma gereği olduğunu aktardı. Özcan'ın verdiği bilgiler arasında...