11 / 05 / 2024

yola terk nasıl yapılır

yola terk nasıl yapılır

Yola terk işlemi, bir taşınmazın kamu yararına terk edilmesi anlamına geliyor. Peki yola terk ne demektir, yola terk işlemi nasıl yapılır?

Yola terk nedir?

Bir gayrimenkulün kamu yararına terk edilmesi kapsamına giren yola terk nedir, yola terk işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtı haberimizde...

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

Melih Gökçek, başkanlık konutunu nasıl aldı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde belediyeye ait Teras Evler’de yer alan villayı başkanlık konutu olarak kullanan Melih Gökçek’in görevden ayrıldıktan sonra da konutu terk etmediği ortaya çıktı. Gökçek konutu nasıl aldığını anlattı...

En iyi ev dekorasyonu nasıl olur?

Evinizi dekore etmek için heyecanlanıyor ama bütçenizi nasıl harcayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımı mutlaka okuyun. Çünkü kendi tecrübelerimden yola çıktım ve bütçenizi doğru kullanarak evinizi en iyi şekilde nasıl dekore edebileceğinizi yazıldı.

Geçit hakkı davası nasıl açılır?

Medeni Kanun gereğince taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası nasıl açılır?

Yabancılara gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

2012 Mayıs ayında yürürlüğe giren uygulama ile, yabancıların ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı aranması uygulaması terk edilmişti. Peki, yabancılara gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Plansız alanlarda yola terk yapılır mı?

Yola terk; yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, plansız alanlarda yola terk yapılır mı? Yola terk işlemi nasıl yapılır?

Eve gelen icraya nasıl itiraz edilir?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu sorudan yola çıkarak Eve gelen icraya nasıl itiraz edilir sorusuna yanıt verdi..

Milli emlaktan arsa nasıl alınır?

Milli emlakta bedelli veya bedelsiz,devir veya terk gibi bütün satış işlemleri gerçekleştirilebiliyor.Peki,milli emlaktan arsa nasıl alınır?İşte milli emlaktan arsa alınması işlemleri..

Araziye yol nasıl alınır?

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele yol alınmadan ruhsat düzenlenemiyor. Peki, yolu olmayan araziye yol nasıl alınır? İşte yol hakkı esasları..

İstimlak nasıl hesaplanır?

Özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni yola istimlak deniyor. Peki, istimlak nasıl hesaplanır?

Kadastro yolu nasıl açılır?

İmar kanuna göre imar durumu alınabilmesi için her koşulda kadastro yoluna cephe olması gerekiyor. Arazinin kadastral yola cephesinin olmaması durumunda, kadastro yolu nasıl açılır? İşte yanıtı...

Kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır? Arazinin Kadastral yola cephesi yoksa ne yapılır?

Yola terk haritaları!

Yola terk, imar uygulaması sırasında taşınmaz sahiplerince söz konusu taşınmazın kamu yararına terk edilmesi işleminine deniyor. Buna göre yola terk haritaları nasıl hazırlanıyor? İşte yanıtı...

yola terk nasıl yapılır Haberi

yola terk nasıl yapılır

Yola terk ne demektir?

Yola terk, imar uygulaması sırasında taşınmaz sahiplerince söz konusu taşınmazın kamu yararına terk edilmesi işlemi anlamına geliyor.


Yola terk işlemi, bir bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bu işlem, imar planına uygun biçimde olacak şekilde taşınmaz mülkün tamamının veya bir kısmının terk edilmesini kapsıyor. Yola terk ne demektir sorusunu yanıtladıktan sonra yola terk işleminin hangi amaç için yapıldığına değinelim.


Kamu yararı için yapılan terk işlemi sonrasında, söz konusu olan yol, yeşil alan ve park gibi alanlar için değerlendiriliyor.


Yola terk ne demektir, özetleyecek olursak, imar uygulaması sırasında taşınmaz sahiplerince bedelli veya bedelsiz olarak imar planına uygun biçimde taşınmazın tamamının veya bir kısmının kamu yararına terk edilmesi işlemidir.



Işıl Seren...