19 / 05 / 2024

yonca onuk askeri gemi

yonca onuk askeri gemi

Askeri geminin 'Ferrari'sini Tuzla'da üreten Yonca Onuk, yeni modeli MRTP 44'de öyle bir teknoloji kullanıyor ki, dev savaş gemileri bile ona karşı koyamayacak...

Mehmet Özhaseki askeri alan tartışmalarına noktayı koydu!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına çıkarılan kışlaların arazileriyle ilgili rant tartışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki noktayı koydu: Askeri alanlar şehir parkı ve yeşil alan olarak değerlendirilecek. Yeşil alana uygun olmayanlar ise kentsel dönüşümde kullanılacak.

Askeri alan çalışmalarında kamu yararı gözetilmeli!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kent içindeki askeri kışlaların boşaltılması ile elde edilen alanların kimlere verileceğini sordu.

Askeri araziler yeni projelere hazırlanıyor!

Başkentteki askeri birliklerin taşınma işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi halka açılacak askeri arazilerde hayata geçirilecek projelerde. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bunun için hazır.

İstanbul ve Ankara'daki askeri birlikler taşındı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan İstanbul ve Ankara'daki askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona erdi.

Ayhan Sefer Üstün: Sakarya'daki askeri tesisler taşınmalı!

Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, askeri tesislerin şehir merkezinde olmasının yeni modern dünyaya uygun bir durum olmadığını söyledi.

100 bin metrekareden büyük 375 askeri alan var!

Askeri birliklerin şehir dışına çıkarılması ile ilgili çalışmalar sürerken Bakan Özhaseki, “Biz şehrin içinde sıkışan yerlerin kentsel dönüşüm alanı olarak kullanılması yönünde raporlayacağız” dedi. Özhaseki, 100 bin metrekareden büyük 375 askeri alan olduğunu söyledi.

Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Tüm askeri sağlık kuruluşlarının, ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlandığı bildirildi. 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığı Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan askeri hastane açıklaması!

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, askeri hastanelerin sivilleştiği, 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladığı ifade edildi.

Afyonkarahisar'daki askeri alanlar imara açılacak mı?

AGC Başkanı Güzbey Başkan Çoban’a şehir merkezinde ki askeri alanların imara açılıp açılmayacağını sordu. Çoban "Askeri alanlar ya yeşil alan olacak, sosyal alan olacak” yanıtını verdi.

Afrika Cibuti’de askeri üs inşa ediliyor!

Çin, Ortadoğu ve Afrika için stratejik öneme sahip Cibuti’de denizaşırı askeri üssünü inşa etmeye başladı. Çinli askeri yetkililer 90 dönüm üzerine inşa edilecek ilk denizaşırı askeri üssün çok fazla işleve sahip olacağını belirtti.

Askeri arazilere 'imara açılamaz' hükmü konulmalı!

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla arazilerin nasıl değerlendirileceği tartışılırken Büyükşehir Meclisi’ndeki parti grupları alanların imara açılmaması gerektiğine işaret etti.

Kuleli Askeri Lisesi ne olsun?

Şimdilerde, FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan OHAL kararnamesiyle kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’nin bundan sonra ne olacağı tartışılıyor. Biz de uzmanlara sorduk... Kimi “Boğaziçi müzesi”, kimi ise “Halka açık gezinti mekânı olsun” dedi

Naci Ağbal: Askeri tesisler planda yok!

Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Planlarında, projelerinde askeri tesislerin kesinlikle olmadığını vurgulayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, tiyatroların da özelleştirilmeyeceğini ifade etti

yonca onuk askeri gemi Haberi

yonca onuk askeri gemi

Askeri gemi inşasında büyük başarılara imza atarak, tüm dünyanın tanıdığı uluslararası bir Türk markası yaratan Yonca Onuk, yüksek hız ve teknolojiye sahip Kaan sınıfı  botlarının en yenisi MRTP 44'te oldukça iddialı. MRTP 44'lerde teknolojinin sınırlarını zorlayan Yonca Onuk, 110 metrelik hücumbotlardaki silah sistemlerini 47 metrelik tekneye yerleştirecek, hız ve kıvraklığı ile büyük savaş gemilerine meydan okuyacak. Yonca Onuk 


Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ekber Onuk, "MRTP 44 çok iddialı bir proje. Sırtlandan ilham alarak ürettiğimiz bu küçük tekne ile büyük hücumbotlardan daha hızlı bir denizcilik elde edeceğiz ve 4 bin tonluk büyük bir savaş gemisini perişan edebilecek güce ulaşacağız" dedi.


Ürettikleri teknolojide doğadan da ilham aldıklarını vurgulayan Onuk, severek izledikleri belgesellerde sırtların aslanlarla mücadelesinden yola çıkarak savaş gemilerini buna göre inşa ettiklerini...