04 / 05 / 2024

yoros kalesi tarihi eser

yoros kalesi tarihi eser

İstanbul Anadolukavağı sırtlarında bulunan Yoros Kalesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle 2010'dan bu yana yürütülen kazı çalışmalarında, bugüne kadar çok sayıda esere ulaşıldı.

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Alanya Kalesi’ndeki tahribat için ifadeler alındı!

Alanya Kalesi’ne ait tarihi surlara beton ve seramik kaplama yaptığı belirtilen Avusturyalı Walter Godina, Türkiye’ye döner dönmez KOM Şube Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tarihi Kayseri Kalesi Ekim ayında hizmete açılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Tarihi Kayseri Kalesi, Başkan Büyükkılıç tarafından tanıtılacak

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

yoros kalesi tarihi eser Haberi

yoros kalesi tarihi eser
İstanbul Anadolukavağı sırtlarında bulunan ve yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen Yoros Kalesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle 2010'dan bu yana yürütülen kazı çalışmalarında, bugüne kadar çok sayıda esere ulaşıldı. Arkeolog, sanat tarihçisi, öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ve veterinerlerden oluşan ekip tarafından yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü ay sonunda tamamlanacak. Kazılarda bu yıl, bronz havan eli, hamam taşı, çini, taş gülle, ölçü kabı, Venedik camları, parfüm şişesinin bir kısmı, bronz ölçü kabı, sikke ve tophane lülelerinin yer aldığı yaklaşık 80 eser, gün yüzüne çıkarıldı. Eserlerin en eskisi 1. Beyazıt dönemine, en yenisi ise Osmanlıca yazılmış, cumhuriyetin ilk yıllarına ait. Çalışmalar sırasında ilk defa, "zenne" denilen hanım lülesi ve Yunan sikkesi de bulundu, Kazı ekibi başkanı İstanbul...