05 / 05 / 2024

Yozgat askeri tesis

Yozgat askeri tesis

Yozgat'ta askeri tesis yapımına dair bir proje olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yozgat'ta acele kamulaştırma kararı!

Yozgat ilinde tesis edilecek Saros Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yozgat'ta askeri tesis yapımı mecliste!

Yozgat'ta askeri tesis yapımına dair bir proje olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzurum'da askeri tesis yapılıp yapılmayacağı TBMM'de!

Erzurum'a veya ilçelerine bir askeri tesis yapılıp yapılmayacağı TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yozgat Sorgun'a yeni termal tesis kazandırılması şart!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun için kaplıca turizminin önemine değinerek, yeni tesis yatırımlarının şart olduğunu söyledi.

Kulak İnşaat'tan Tarsus'a 456 konut ve işyeri geliyor!

Konut inşaatı, iş merkezi, otoyol, askeri tesis, otel, hastane, okul, prefabrik konut, yüzme havuzu, toplu konut, alışveriş ve spor merkezi gibi alanlara yoğunlaşan Kulak İnşaat, bugüne kadar 4 milyon metrekarelik alanda, 40 binin üzerinde konut üretti.

AOÇ'deki devlet mezarlığına askeri tesis kurulmasına tepki!

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki devlet mezarlığının bulunduğu bölgeye askeri tesis kurulması planına sert tepki gösteren Karakuş, "Gerekirse AİHM'e gideriz" dedi.

Karmod Prefabrik Nijerya'da askeri tesis kurdu!

Karmod Prefabrik, Nijerya'nın kuzey doğusunda toplam 7 binadan oluşan askeri tesis yapılarının kurulumunu gerçekleştirerek teslim etti.

TOKİ Yozgat 1000 kişilik yurt ihalesi bugün!

TOKİ Yozgat 1000 kişilik (1184 kapasiteli) yurt binası, sosyal tesis ve 10 daireli lojman ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ikmal işi ihalesi bugün yapılacak.

Yozgat cazibe merkezi olacak!

Yozgat Belediyesi’nin yoğun çalışma programı kent merkezinin dışında kenar mahalleler de bütün hızıyla devam ediyor. Planlanan sosyal tesis ve yeşil alanlarla hem şehir batıya taşınacak kentin tüm bölgeleri cazibe merkezi haline gelecek.

Yozgat Saraykent Termal Tesisi ne zaman açılacak?

Yozgat’ın Saraykent İlçesi’nde tarihi İpek Yolu üzerinde Selçuklu döneminden kalma Çinçinli Han’ın içerisinde bulunan termal suyun yeniden kullanımı için hazırlanan termal tesis projesinde sona gelindi.

Yozgat Saraykent Termal Tesisi projesinde sona gelindi!

Yozgat’ın Saraykent İlçesi’nde tarihi İpek Yolu üzerinde Selçuklu döneminden kalma Çinçinli Han’ın içerisinde bulunan termal suyun yeniden kullanımı için hazırlanan termal tesis projesinde sona gelindi.

Yozgat Sosyal Tesis inşaatının ihalesi 29 Temmuz'da yapılacak!

Yozgat Belediyesi’nin önemli projelerinden bir tanesi olan ‘Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesis inşaatında ihale aşamasına gelindi. Yozgat Belediyesi 29 Temmuz’da Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nin ihalesini yapacak.

Askeri yasak bölge nedir?

Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölge olan askeri yasak bölge nedir? Askeri yasak bölge dereceleri nelerdir?

Yozgat askeri tesis Haberi

Yozgat askeri tesis

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat'ta askeri tesis yapımına dair bir proje olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Keven, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Keven ''Yozgat ilimiz Orta Anadolu'da başkentimiz Ankara'nın yanı başında ve karayolu-demiryolu ağlarına sahiptir. Yozgat'ta oluşturulacak bir askeri tesis için gerekli ulaşım ağları mevcut olup lojistik üs olmaya da müsait bir dağıtım noktasıdır. Ulusal ve yerel basına da defalarca yansıdığı üzere Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan tarafından 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 2019 Yerel Seçimi için geldiği Yozgat'ta ''Yozgatlılara usta birliği yakışır'' şeklinde vaatleri olmuştur. Bu konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'na vermiş olduğumuz yazılı soru önergeleri ise ne yazık ki cevapsız kalmıştır. Yozgat Askeri Birlik sözünün gerçekleşmesini acilen bekliyor'' diye konuştu. 

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven'in soruları: