30 / 04 / 2024

yozgat Beyaz Meydan

yozgat Beyaz Meydan

YOZGAT Beyaz Meydan Projesi kapsamında, Cumhuriyet Alanı’nı çevreleyen binalarda dış kaplama çalışmalarına hız verildi. Arslan, “Şehrimizin en önemli bölgesi olan Cumhuriyet alanındaki cephe düzenleme inşaatımız hız kazandı. " dedi.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi'nde yıkım başladı!

Yozgat Çapanoğlu Büyük Cami etrafında gerçekleştirilecek olan Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi kapsamında belediye tarafından çalışmalara başlandı. Proje kapsamında cami etrafında bulunan iş yerleri yıkıldı.

Yozgat Meydan Yeri Projesi başladı!

Yozgat Belediyesi tarafından Sarraflar Caddesi’nde Meydan Yeri Projesi bugün başladı. Proje alanını inceleyen Belediye Başkanı Kazım Arslan, çalışmaların 20 günde tamamlanacağını söyledi.

Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi'nde çalışmalar başladı!

Yozgat Belediyesi Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi'nde çalışmalara başlandı. Belediye Başkanı Kazım Arslan projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yozgat Beyaz Meydan projesinde son durum!

YOZGAT Beyaz Meydan Projesi kapsamında, Cumhuriyet Alanı’nı çevreleyen binalarda dış kaplama çalışmalarına hız verildi. Arslan, “Şehrimizin en önemli bölgesi olan Cumhuriyet alanındaki cephe düzenleme inşaatımız hız kazandı. " dedi.

Akdağmadeni Büyük Meydan Projesi hayata geçiyor!

Yozgat Akdağmadeni Belediyesi’nin Kent Meydanı projesi kapsamında istimlak çalışmaları sürüyor. 600 bin TL'ye istimlak edilen 3 katlı bina yıkılarak meydanda yeni düzenlemeler yapılacak. İşte ayrıntılar...

1941 yılında Beyazıt Meydanı tanzim ediliyor!

1941 yılında tarihi Beyazıt Meydanı tanzim ediliyormuş. Meydanda bulunan tarihi Haydar Bey Havuzu'nun etrafı da asfaltla kaplanıyormuş. Beyazıt Cami'nin önündeki ahşap dükkanlar ve kırtasiyeci dükkanları da kaldırılmış.

1939 yılında Beyazıt'da denizi gören bir saha açılacak!

1939 yılında Beyazıt Meydanı, Henri Prost'un tanzim ettiği plana göre yeniden şekil alacakmış. Prost'un planına göre, Beyazıt Meydanı'nda bulunan dükkanlar kaldırılacakmış ve denizi gören bir saha açılacakmış.

1938 yılında Beyazıt Meydanı genişletilecek!

1938 yılında İstanbul'un nazım planını hazırlayan Prost, Beyazıt Meydanı'nı şehrin merkezi bir meydanı olarak kabul etmiş ve genişletilmesine karar vermiş. Genişletme çalışmalarında Sırmakeş Han'ın da bulunduğu ada kaldırılacakmış.

1997 yılında Beyazıt Meydanı'na havuz yapılacakmış!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, Beyazıt Meydanı'nda büyük çaplı bir düzenleme gerçekleştirecekmiş. 1.5 yılda tamamlanacak düzenleme çalışmasıyla meydanda 80 yıl önce bulunan havuz yeniden inşa edilecekmiş.

Beyazıt Meydanı'ndaki çalışmalar hızla devam ediyor!

İstanbul'un en işlek yerlerinden olan ve yerli, yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Beyazıt Meydanı, kent imgesini oluşturan temel öğelerden biri.Beyazıt Meydanı'ndaki yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Beyazıt Meydanı yeniden inşa ediliyor!

Beyazıt Meydanı'nı yenileme çalışmaları kapsamında, Darülfünun Alt Geçidi yeniden inşa edilirken, bu sırada yıkılan 8 dükkandan kazanılan alan yayalara tahsis edildi.

1991 yılında Beyaz Saray İşhanı'nın değeri 40 milyar liraymış!

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın altıda bir hisse sahibi olduğu, Beyazıt Meydanı'na bakan 200 kadar dükkanı olan Beyaz Saray İşhanı'nın 1991 yılındaki piyasa değeri 40 milyar liraymış.

yozgat Beyaz Meydan Haberi

yozgat Beyaz Meydan

YOZGAT Belediyesi tarafından hazırlanan Beyaz Meydan Projesi kapsamında, Cumhuriyet Alanı’nı çevreleyen binalarda dış kaplama çalışmalarına hız verildi.


Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Şehrimizin en önemli bölgesi olan Cumhuriyet alanındaki cephe düzenleme inşaatımız hız kazandı. Yapılacak düzenleme yaz sonuna kadar tamamlanmış olacak ve meydan son derece modern ve estetik bir görünüm kazanmış olacak” dedi. 


Arslan, yüklenici firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Çalışmalar 4 ay içerisinde tamamlanacak ve Yozgat'a yakışır estetik ve modern mekanlar ortaya çıkacaktır. Daha önce bu proje kapsamında yapılan Büyük Sinema kaplama işi, Yozgat Halkı tarafından çok beğenilmişti. Bu projenin tamamlanmasıyla bir bütünlük oluşturulmuş olacaktır” diye...