20 / 05 / 2024

Yozgat Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı restore edildi

Yozgat Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı restore edildi

Konağın açılış törenine Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın mayıs sonuna kadar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren hattımız, mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

TOKİ'den Yozgat'ın o ilçesine 104 konutluk yeni proje müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat projesinin ihale tarihini açıkladı. İşte 104 konutluk proje ile ilgili detaylar...

Yozgat Sorgun Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Yeni kamu yatırımları için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat Sorgun Hükümet Konağı projesinin bugün ihaleye çıkarıyor.

Yozgat Sorgun Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Kamu yatırımlarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat Sorgun Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Yozgat Sorgun Hükümet Konağı 16 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

Yozgat ili, Sorgun Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi 16 Haziran 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Yozgat'a hükümet konağı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat'ta hükümet konağı inşa edecek.

Yozgat Menekşe Evler kentsel dönüşümde son durum ne? 

Yozgat Belediyesi tarafından yürütülen "Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi”nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren projesinin akıbeti mecliste!

Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projesinin akıbeti ile Kırşehir-Yozgat karayolunun yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veli Ağbaba'dan kira yardımına eleştiri!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kırşehir İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada hükümet tarafından verilen kira yardımımın yetersiz olduğunu dile getirdi. 

TOKİ Yozgat Evleri'nin inşaatı hızlandı!

TOKİ tarafından Yozgat’ın Mutafoğlu Mahallesi'nde inşa edilen 643 konutun yapımı hızla devam ediyor. AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, projeyle ilgili ''22 Nisan'da ihale edilerek, inşaatına başlanıldığı gibi hız kesmeden devam etmektedir’’ açıklamasında bulundu.

Yozgat Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat Millet Bahçesi'nin ihalesini gerçekleştirdi.

Veli Ağbaba: Gelir kaybı yaşayanların kiralarını hükümet karşılamalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs salgını sebebiyle gelir kaybı yaşayan vatandaşların kira borçlarının hükümet tarafından karşılanması gerektiğini belirtti...

Yozgat'ta hızlı tren inşaatları meclis gündeminde!

Ankara-Yozgat-Sivas ve Yerköy-Kayseri hızlı tren projeleri ile Yozgat Bozok Havaalanı inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yozgat Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı restore edildi Haberi

Yozgat Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı restore edildi

Törende konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat’ta kent kimliği oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Yozgat Belediyesi olarak kentin zengin kültürel yaşamını gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Arslan, "Bulunduğumuz yer Yozgat’ın en eski konaklarının olduğu yer. Burada amacımız Fatih Cami’nden itibaren Hüzni Baba Konağı, Divanlıoğlu Konağı, Başçavuş Camine kadar uzanan bölgede bir gezinti alanı oluşturuyoruz. Karslıoğlu Konağı’nın olduğu yerden itibaren çevre düzenlemesi yaptık. İnşallah yaptığımız bu çalışmalarla İstanbulluoğlu Mahallesinin kent kimliğini yeniden ortaya çıkaracağız” dedi.

Arslan, Yozgat’ta 1879-1936 yılları arasında yaşayan ve asıl adı Mehmet Bahaddin olan Hüzni Baba’nın isminin verildiği konakta, tarih, edebiyat ve musiki konularında sosyal faaliyetler icra edileceğini vurgulayarak, mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda kına gecelerinin de yapılabileceğini kaydetti. Hüzni Baba’nın 90 yaşındaki oğlu Fahrettin Öncül’ün de katıldığı...