17 / 06 / 2024

yozgat tarihi yanan hamamı restorasyon çalışmaları

yozgat tarihi yanan hamamı restorasyon çalışmaları

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ile tarihi Yanan Hamamı ve çevresinde incelemelerde bulundu...

Yozgat Doğankent’e toplu konut müjdesi!

TOKİ tarafından Yozgat'ın Sorgun İlçesi’nin Doğankent Beldesi’nde yapılması planlanan konutların ihale tarihi belli oldu. 

TOKİ Yozgat Medrese başvuruları 21 Ekim'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesinde yer alan konutlar 21 Ekim tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

TOKİ Yozgat Medrese başvuru tarihleri 2019!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese 2019 projesinde toplam 10 adet konut bulunuyor. Proje için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

Yozgat Medrese TOKİ başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

TOKİ Yozgat Medrese son başvuru tarihi bugün!

2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konutlara yer verilen Yozgat Medrese TOKİ başvuruları bugün sona eriyor.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Bekir Bozdağ’dan Yozgat'taki yıkım projelerine destek!

Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın yürüttüğü yıkım projelerine destek verdiğini açıkladı. Bozdağ, çalışmalarla tarihi güzelliklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

TOKİ Yozgat Akdağmadeni son başvuru tarihi!

TOKİ Yozgat Akdağmadeni projesinde daire fiyatları 104 bin 75 TL ile 129 bin 148 TL arasında değişiyor. Proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

Yozgat Tol Çarşı bölgesinde restorasyon inşaatında sona gelindi!

Yozgat Belediyesi tarafından hazırlanan tarihi çarşı restorasyon projesi kapsamında Tol Çarşı bölgesinde başlatılan restorasyon inşaatında sona gelindi.

TOKİ Yozgat Aydıncık başvuru tarihi 2017!

TOKİ Yozgat Aydıncık projesinde yer alan 86 adet konut için başvurular bugün başlıyor, projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Yozgat Boğazlıyan son başvuru tarihi!

TOKİ Yozgat Boğazlıyan projesinde toplamda 135 adet daire bulunuyor. Projedeki konutların son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

yozgat tarihi yanan hamamı restorasyon çalışmaları Haberi

yozgat tarihi yanan hamamı restorasyon çalışmaları


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ile tarihi Yanan Hamamı ve çevresinde incelemelerde bulundu.


Yozgat Valisi Yazıcı, yaptığı açıklamada, Tarihi Yanan Hamamın Belediye Başkanlığı'nca restore edilip kültürel bir varlık olarak korunması amacıyla satın alındığını belirterek Valilik olarak da hamamın yanında bulunan ve ahşap işçiliği ile dikkat çeken iki evin restorasyonunun yapılacağını söyledi.


Tarihi Yanan Hamamın gün yüzüne çıkacağını vurgulayan Yazıcı, Yozgat'a tarihi zenginliklerinin yapılan çalışmalar ile tek tek gün yüzüne çıkarıldığını vurguladı. Tarihi Yozgat evlerinin de kentte sınırlı sayıda bulunduğunu ve kent turizmine kazandırılmasının gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Valilik olarak Yozgat'ın kültürel değerlerine büyük önem veriyoruz. Tarihi hamam ve anıtlar kuruluna bağlı binaları yerinde inceliyoruz. Tarihi hamamı belediye başkanımız belediye...