02 / 05 / 2024

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 



Yozgat Belediyesi tarafından kamulaştırılan tarihi konaklar kamulaştırdıktan sonra aslına uygun bir şekilde restore ediliyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında bugüne kadar 10 konak eski kent dokusuna uygun olarak onarılıp hizmete sunuldu.

İleri Gazetesi'nde yer alan habere göre, Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisinin en güzel en güzel örneklerinden olacak konaklar gün yüzüne çıkmaya başladı. Restore çalışmaları kapsamında 20 adet konak ve eski ev kamulaştırıldı. 

Yozgat'ı geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, "Eğer biz 1980'lerdeki Yozgat'ı muhafaza edebilmiş olsaydık bugün Türkiye'de Safranbolu da konuşulmazdı, Beypazarı da konuşulmazdı. Gerçekten Yozgat'ın çok güzel bir tarihi kültürel mirası vardı ama 1980'li yıllarda yanlış imar uygulamalarıyla politikalarla bu Yozgat'ın güzelim konakları tamamen tahrip edildi. Şimdi bizler yıkıntılar arasından tekrar bu tarihi, kültürü canlandırmaya çalışıyoruz. Yozgat'ın geçmişini geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Bunların tamamı harabeydi. Kötü maksatla kullanılan bir konaktı. İçerisinde gelişi güzel insanların değişik maksatlarla kullandıkları yerlerdi. Bu konakları tamamen yenileyip toplum hayata sunmuş olduk" diye konuştu.


Geri Dön