17 / 05 / 2024

Yozgat konak restorasyonu

Yozgat konak restorasyonu

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

Dulkadiroğlu'nda konak restorasyonu sürüyor!

Dulkadiroğlu Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarma çalışmaları kapmasında başlattığı konak restorasyonunu sürdürüyor.

Yozgat'ta restore edilen tarihi konaklar hizmete açılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilen tarihi konak ve evler, müze, butik otel, lokanta, kafeterya ve kültür sanat merkezi olarak kullanılıyor.

Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın restorasyonu bitti!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) turizme kazandırmak için satın alarak restorasyonunu tamamladığı Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın açılışı yapıldı.

Konak'ta tarihi bina restorasyonu başladı!

Konak Belediyesi'nce sürdürülen kamulaştırma çalışmaları kapsamında Karataş'taki 150 yıllık tarihi bina restore edilerek, semt merkezi olarak bölge halkına hizmet verecek.

Yozgat'ta 3 tarihi konak restore edilecek!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat'ın tarih ve kültürünü yaşatmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, 3 tarihi konağı restore ettireceklerini söyledi.

Yozgat tarihi Rum konağı butik otel olacak!

Yozgat 'ta Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan 1865'lik tarihi konağın restorasyonu için start verildi. Tarihi konak, restorasyonunun tamamlanmasının ardından butik otel olarak faaliyet gösterecek.

Antalya İbradı'da konak ve düğmeli evlerin restorasyonu için çalışma başlatıldı!

Antalya İbradı ilçesinde kentsel sit alanlarında bulunan 300'den fazla konak ve düğmeli evin onarımı için düğmeye basıldı. İbradı Kaymakamlığı tarafından 18 Eylül Perşembe günü konferans düzenlenecek...

Tarihi Yozgat Lisesi'nde restorasyon çalışması için imzalar atıldı!

Yozgat’ın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Yozgat Lisesi restorasyonu, çevre düzenlemesi ve bahçe duvarı yapım işi için imzalar atıldı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, imza töreninde bir konuşma yaptı...

Gazeteci Taha Akyol’un ailesine ait tarihi konak basın müzesi olacak!

Yozgat Belediyesi ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti'nin işbirliği ile Gazeteci Taha Akyol’un ailesinin uzun yılllar yaşadığı tarihi konak basın müzesine dönüştürülecek. Müze, Türkiye'nin 7. basın müzesi olacak...

İzmir'in 340 yıllık camisinin restorasyonu için ihaleye çıkılıyor!

İzmir'in Hisar'dan sonra en eski camisi olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından yaptırılan Ali Ağa Camisi'nin restorasyonu için 25 Kasım 2013'te ihaleye çıkılacak. Konak ilçesi 845 Sokak'ta bulunan cami, Osmanlı döneminde inşa edildi....

Uğurlu İnşaat'tan Prestij Konak'ta 240 bin TL'ye!

Uğurlu İnşaat'ın yeni projesi olan Prestij Konak, Beylikdüzü'nde yükseliyor. Daire fiyatları 140 bin lira ile 240 bin lira arasında değişen projede teslimler yaklaşık iki ay sonra yapılacak

Yozgat konak restorasyonu Haberi

Yozgat konak restorasyonu

Yozgat Belediyesi tarafından kamulaştırılan tarihi konaklar kamulaştırdıktan sonra aslına uygun bir şekilde restore ediliyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında bugüne kadar 10 konak eski kent dokusuna uygun olarak onarılıp hizmete sunuldu.

İleri Gazetesi'nde yer alan habere göre, Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisinin en güzel en güzel örneklerinden olacak konaklar gün yüzüne çıkmaya başladı. Restore çalışmaları kapsamında 20 adet konak ve eski ev kamulaştırıldı. 

Yozgat'ı geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, "Eğer biz 1980'lerdeki Yozgat'ı muhafaza edebilmiş olsaydık bugün Türkiye'de Safranbolu da konuşulmazdı, Beypazarı da konuşulmazdı. Gerçekten Yozgat'ın çok güzel bir tarihi kültürel mirası vardı ama 1980'li yıllarda yanlış imar uygulamalarıyla politikalarla bu Yozgat'ın güzelim konakları tamamen tahrip edildi. Şimdi bizler yıkıntılar arasından tekrar bu tarihi, kültürü canlandırmaya çalışıyoruz. Yozgat'ın...