01 / 05 / 2024

İzmir'in 340 yıllık camisinin restorasyonu için ihaleye çıkılıyor!

İzmir'in 340 yıllık camisinin restorasyonu için ihaleye çıkılıyor!

İzmir'in Hisar'dan sonra en eski camisi olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından yaptırılan Ali Ağa Camisi'nin restorasyonu için 25 Kasım 2013'te ihaleye çıkılacak. Konak ilçesi 845 Sokak'ta bulunan cami, Osmanlı döneminde inşa edildi....



İzmir'in Hisar'dan sonra en eski camisi olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından yaptırılan Ali Ağa Camisi'nin restorasyonu için 25 Kasım 2013'te ihaleye çıkılacak. Konak ilçesi 845 Sokak'ta bulunan cami, Osmanlı döneminde inşa edildi. 1662'de inşaatına başlanan ve 1673 yılında ibadete açılan caminin virane görünümü, restorasyonla son bulacak.


Tarihî cami, Roma döneminden kalan tünel ve başka yapılar açısından da değerli. Avlusundaki mezarlar ve taşları da İzmir'deki benzerlerinden ayırıyor. Son yıllarda çatıdan başlayarak direk ve kolonlara kadar oluşan çatlaklardan sızan yağmur suları, başta caminin içine girerken tavan ve duvarlarında ciddi hasarlara yol açmış durumda. Mağduriyetin bir an önce giderilmesi ve ecdad yadigârı caminin eski günlerine kavuşmasını isteyen vatandaşlar da restore edilmesini istiyor. Konak Belediyesi tarafından düzenlenecek ihaleden sonra başlanacak restorasyonun iki ay sürmesi bekleniyor.


Cihan


Geri Dön