18 / 05 / 2024

yukarı havza

yukarı havza

Havzalar, suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanını ifade ediyor. Buna göre alt havza nedir? Aşağı havza nedir? Yukarı havza nedir? İşte alt havza, aşağı ve yukarı havza tanımları...

Kocaeli Yukarı Hereke’ye gençlik merkezi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Gençlik Merkezleri kervanına, Yukarı Hereke Gençlik Merkezi’ni ekliyor.

Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı!

Avrasya GYO'nun aktifinde kayıtlı bulunan Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali ‘nin kira sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılmasına, kira bedelinin değişmeden aylık 63 milyon 559 bin TL olarak devam ettirilmesine karar verildi. 

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi hizmete açıldı!

Sivas'ta ay ve yıldız mimarisine sahip Türkiye'de ilk olacak ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, gerçekleşen törenle hizmete ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Ataşehir Yukarı Dudullu için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı değerleme raporu revize edildi!

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı  yılsonu değerleme raporu revizesini yayınladı.

Samsun Havza-Bolu Gerede yolu ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamda Samsun'un Havza ilçesi ile Bolu Gerede arasındaki yol çalışmalarını tamamlayacaklarını dile getirdi.

Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi 3 ada 32 parsel plan tadilatı askıda!

Ümraniye İlçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi, 3 ada, 32 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Kartal Yukarı Mahallesi 10101 ada 60 parsel plan tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, Yukarı Mahallesi, 10101 ada, 60 parsele ilişkin kreş (Plan Notu) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulana imar planı tadilatı askıda...

Havza'da depreme dayanıksız okul binalarına yıkım kararı!

Samsun'un Havza ilçesinde depreme dayanıklılık testleri sonucunda yıkım kararı alınan okulların yıkım çalışmaları başladı.

Samsun Havza Otogarı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Samsun Havza Otogarı 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu KAP'ta yayınladı...

İş GYO Kartal Yukarı Mahallesi 2274 ada 400 parsel değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahallesi, 2274 Ada, 400 numaralı parsele ilişkin değerleme raporunu yayınladı...

2020'de gayrimenkul sektöründe yukarı çıkış sürecek!

Hiç kuşkusuz yaşadığımız sıkıntılı dönemden en büyük darbeyi gayrimenkul sektörü aldı. Ancak Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, son 2 ayda faizlerin düşmesiyle talepte canlanmanın başladığını düşünüyor. Ona göre 2020 gayrimenkul için tozpembe olmayacak ancak yukarı çıkış sürecek..

yukarı havza Haberi

yukarı havza

Alt havza nedir?

Doğal sınırları içinde, iklim, jeoloji, topoğrafya, toprak, flora ve faunanın sular ile etkileşim içinde olduğu, suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanı, havza olarak ifade ediliyor. Buna göre alt havza nedir? Yukarı havza ve aşağı havza nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Alt Havza

Alt Havza; havzanın sularını denize boşaltan ana akarsuya bağlı, daha küçük akarsular veya göller için su toplama alanına deniyor.


Aşağı Havza

Aşağı Havza; akarsu havzasında ana nehrin deniz veya göle döküldüğü alt bölümü olarak tanımlanıyor.


Yukarı Havza

Yukarı Havza bir akarsu havzasının üst bölümü ve su toplama alanına deniyor.


Havza ıslahı nedir?

Havzada, bozulan toprak, su, bitki örtüsü koşullarının iyileştirilmesine ve doğal dengeyi sağlamaya yönelik teknik, kültürel ve idari tedbirlerin alınması ile havzada...