10 / 05 / 2024

Yukarı Köprüçay kasımlar barajı

Yukarı Köprüçay kasımlar barajı

Yukarı Köprüçay havzasında yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesinin Değirmenözü'ndeki tünel ve santral binası inşaatları, imar planı onaylanmadan yapıldığı gerekçesiyle Manavgat Belediyesi'nce mühürlendi.

Yılbaşı öncesi Kasım ayı büyük bekçi alımları başladı! İşte çarşı ve mahalle bekçi alımına dair detaylar!

Bekçi alımları büyük bir merakla takip ediliyor. Kasım ayının büyük bekçi alımları başladı. İşte detaylar!

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan 18 ay önce tamamlandı!

2023 metrelik orta açıklığıyla 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu, öngörülenden 18 ay önce tamamlandı ve hizmete sunuldu. Böylece iki kıta birbirine bağlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesi meclis gündeminde!

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ Kömürhan Köprüsü Aralık ayında açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kömürhan Köprüsü hem Elazığ hem bölge hem Türkiye hem de dünya için örnek projelerden biri. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayının içerisinde inşallah burayı tamamlayıp vatandaşımızın, bölgenin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Samsun Terme Çayı'na yeni köprü inşa ediliyor!

Samsun Terme Belediyesi tarafından Terme Çayı üzerine 7 milyon TL'ye mal olması planlanan yeni köprünün inşaatına başlandı.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Köprü ve otoyolların ocak ayı geliri!

Ocak ayında köprü ve otoyollardan 189 milyon 525 bin lira gelir elde edildi.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

İzmit Otogar Köprülü Kavşağı'nın inşaatı yarım kaldı!

Temeli 19 Kasım 2016 tarihinde atılan İzmit Otogar Köprülü Kavşağı Proje inşaatı yarım kaldı. Firma üç ay boyunca ödenek alamayınca işi bıraktı.

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Çanakkale Köprüsü'yle bölgedeki yatırımlar zirve yapacak!

Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 1922'de açılıyor. Köprünün bölgedeki yatırımları artırması bekleniyor.

Yukarı Köprüçay kasımlar barajı Haberi

Yukarı Köprüçay kasımlar barajı

Belediye HES şirketine 1 milyon 200 bin TL de para cezası uyguladı.


Isparta'nın Sütçüler İlçesi ve Antalya'nın Manavgat İlçesi sınırlarında yapımına iki yıl önce başlanılan Kasımlar Barajı ve HES projesi, baraj gölü, regülatör, iki ayrı hidroelektrik santrali ile yaklaşık 20 kilometrelik iletim tüneli ve kanallarından oluşuyor. Yılda 1 milyonu aşkın turistin de rafting turizmiyle ağırlandığı Köprülü Kanyon'un kaynağı olan Yukarı Köprüçay üzerindeki baraj ve HES projesi için bölgede üç ayrı şantiyede inşaat çalışmaları sürdürülüyor.


Baraj ve HES projesinin Değirmenözü'ndeki tünel ve santral binası inşaatlarının, imar planı onaylanmadan başladığı ortaya çıktı. Manavgat Belediyesi'nce HES inşaatında yapılan inceleme sonunda, tünel ve santral binalarının usulsüz yapıldığı gerekçesiyle inşaat mühürlendi. İnşaatının mühürlenmesinin yanı sıra belediyenin ilgili teknik ekiplerince yapılan incelemede İmar Kanunu'nun 32'nci ve 42'nci...