12 / 05 / 2024

yüksek dayanımlı Optim çelik ürün

yüksek dayanımlı Optim çelik ürün

Finlandiyalı özel çelik üreticisi Ruukki, yüksek dayanımlı Optim çelik ürün yelpazesini en zorlu kaldırma ekipmanlarında ve madencilik sektörlerinde kullanılabilecek şekilde geliştirdi. Ruukki, 2002 yılından bu yana Optim inşaat çeliklerini üretiyor...

İnşaatlarda yüksek dayanım sınıfında betonlar kullanılmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 2019'da yürürlüğe alınan yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası incelendiğinde nüfusun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek yerlerde yaşamakta olduğuna ve Türkiye’deki 6,7 milyon konutun acil olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Alacalı İnşaat kapasitesini iki katına çıkaracak!

Alacalı İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Doyranlı, "2019 yılı ve sonrasında kapasitemizi iki katma çıkarmayı hedefliyoruz. Fark yaratma gücümüzü, çok katlı konut ve lojistik depo binalarını hızlı, ekonomik ve depreme yüksek dayanımlı anahtar teslimi hizmeti vererek göstereceğiz." dedi...

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

Dünyanın en yüksek çevre yolu Çin'de yapıldı!

Çin, dünyanın en yüksek rakımlı çevre yolunun yapımını tamamladı. Deniz seviyesinden 3 bin 600 metre yükseklikte yapılan çevre yolu, haziranda açılacak.

İnşaat Yüksek Mühendisi Suad Dayanıklı vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1960 mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Suad Dayanıklı vefat etti.Merhumun cenazesi bugün Çorlu Süleymaniye Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip defnedilecek.

ACO Polimer Beton Kanalları ile olağanüstü hava koşullarına yüksek dayanım!

Polimer Beton Kanalları, suyun sağlıklı bir şekilde toplanmasını amaçlarken; ürünlerin kolay taşınabilmesi ve hızlı montaj edilebilmesi zaman ve işçilikten, yüksek dayanım özelliği ise bakım maliyetlerinden tasarruf sağlıyor.

ACO Polimer Beton Kanalları yüksek dayanım özelliğiyle dikkat çekiyor!

ACO’nun dış yüzeylerin su drenajı için geliştirdiği Polimer Beton Kanalları, ürünlerin kolay taşınabilmesi ve hızlı montaj edilebilmesi zaman ve işçilikten, yüksek dayanım özelliği ise bakım maliyetlerinden tasarruf sağlıyor.

Manisa'da kiralar neden yüksek?

Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, kira fiyatlarının yüksek olmasının sebebini değerlendirdi. Bahattin Akyüz, 2015'te konut satışlarının tamamen durduğuna da dikkat çekti.

Binaları depremden kumaş koruyacak!

Binaları depremden kumaş koruyacak. Denizli'deki Famukkale Üniversitesi (FAÜ) Deprem ve Yapı Teknolojileri Laboratuvarı, depreme dayanıksız yapıların hızla güçlendirilmesini sağlamak amacıyla yüksek dayanımlı kumaş üzerinde çalışıyor.

Emlak Konut Yenibosna arazisine en yüksek teklifi Baş Yapı ve Doğa Şehircilik verdi!

Emlak Konut'un, İstanbul Yenibosna'daki 36 dönümlük arsa için açtığı ihale tamamlandı. TUSKON'un 'hukuka aykırı' bulduğu ihaleyi, 440 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Baş Yapı ve Doğa Şehircilik kazandı.

Spine Tower projesinde bir ilk!

Amerika’daki Trump World Tower, Çin’deki Central Plaza, Tayland’daki Taipei101, Bahrey’deki Burj Al Khalifa gibi dünyanın en yüksek en dayanıklı yapılarında kullanılan “Yüksek Dayanımlı C80 Beton”Türkiye’de ilk kez Spine Tower’da kullanıldı.

Yenimahalle arsasına en yüksek teklif 2.7 milyar lira!

Ankara Yenimahalle'deki 124 dönümlük arazisi için yapılan satış karşılığı gelir paylaşımı ihalesinin ikinci oturumunda en yüksek teklifi F.O.M. Grup-llgın İnşaat-Gaziantep STV İnşaat iş ortaklığı verdi.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı için ilk kazma vuruluyor!

Başkent Ankara'nın, "uzay üssü" görünümlü Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'na ilk kazma vuruluyor. Demiryollarında yap-işlet-devret modelinin ilk kez uygulanacağı Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesi, 28 Ağustos 2012'de yapıldı...

yüksek dayanımlı Optim çelik ürün Haberi

yüksek dayanımlı Optim çelik ürün

Finlandiyalı özel çelik üreticisi Ruukki, yüksek dayanımlı Optim çelik ürün yelpazesini en zorlu kaldırma ekipmanlarında ve madencilik sektörlerinde kullanılabilecek şekilde geliştirdi.


Ultra yüksek dayanımlı çelik geliştirme alanında önde gelen şirketlerden olan Ruukki, 2002 yılından bu yana ürettiği Optim inşaat çeliklerini en zorlu alanlarda ve madencilik sektöründe de kullanılabilir hale getirerek geliştirdi. Yüksek dayanımlı Optim çelik ürün ailesinin en yeni üyesi, 60 mm’ye kadar kalınlıkta ebatlara sahip Optim 700 QL çelik ürünü sektörün hizmetine sunuldu. 


Ruukki Türkiye Genel Müdürü Özgür Yalçın Optim çeliklerinin özelliklerini şöyle açıklıyor: “Mükemmel kaynaklanabilirlik, yüksek direnç ve üstün darbe dayanımı sayesinde Optim 700 QL çelik, ağır kaldırma ekipmanları ve madencilik sektörlerinin ihtiyaçlarına oldukça uygundur. Genel uygulama alanları ağır toprak taşıma ve ekskavasyon ekipmanının yanı sıra deniz vinçlerinin yük...