05 / 05 / 2024

Yüksek Katlı Yönetmeliği

Yüksek Katlı Yönetmeliği

Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Türkiye'de yüksek binaların yönetmeliği olmadığını belirtti. Oğuz Gündoğdu Yüksek Katlı Yönetmeliği’nin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

İstanbul İmar Yönetmeliği yürürlükte!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İmar Yönetmeliği'ni bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı. Yönetmeliğe göre 4 katlı binalarda asansör zorunlu olacak. 

Yeni Bina Deprem Yönetmeliği yürürlüğe giriyor!

Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, çalışması tamamlanan "Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği"nin yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilmesine karar verildi. 

İmar yönetmeliği için sektör temsilcileri ne dedi?

İstanbul Belediyesi, yürürlüğe giren İmar Yönetmeliği ile ilgili ilk adımı attı. Kot farkı olan yerde yapılan inşaatlar kademeli olacak. 8 katlı bir bina önden 5, arkadan 8 kat gözükmeyecek. 3 katı teraslı gibi olacak.

20 kattan yüksek binaların deprem yönetmeliği yok!

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, Türkiye’de 20’den fazla katlı binaların henüz deprem yönetmeliği bulunmadığını söyledi.

Yüksek Katlı Yönetmeliği’nin olmaması büyük eksiklik!

Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Türkiye'de yüksek binaların yönetmeliği olmadığını belirtti. Oğuz Gündoğdu Yüksek Katlı Yönetmeliği’nin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

Mutlak koruma alanı yönetmeliği!

İçme ve kullanma suyu temin edilen göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alanı ifade ediyor. İşte Mutlak koruma alanı yönetmeliği..

İYTE Tasarım, Mimarlık ve Kent Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayımlandı!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tasarım, Mimarlık ve Kent Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği bugün 29158 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yayımlanan yönetmeliğin tam metni...

Kültür varlıklarını koruma bölge kurulları yönetmeliği!

19 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kültür varlıklarını koruma bölge kurulları yönetmeliği, Koruma Yüksek Kuruluna yapılacak itirazlarla ilgili usul ve esasları düzenliyor...

İstanbul gökdelende Avrupa birincisi ama yüksek yapı yönetmeliği yok!

İstanbul gökdelende Avrupa birincisi ama yüksek yapı yönetmeliği yok. İstanbul, yüksek binalarla ilk kez 1990'lı yıllarda tanıştı. Yıllar içinde sayıları da arttı. İstanbulun boyu özellikle son 10 yılda giderek uzadı.

Elektrik kuvvetli akım tesisleri yönetmeliği!

Elektrik kuvvetli akım tesisleri yönetmeliği, 30 Kasım 2000 tarihinde 24246 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektrik kuvvetli akım tesisleri yönetmeliğinde yüksek gerilim hattına ilişkin esaslara yer veriliyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüksek yapılar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 09 Aralık2003 tarih ve 50 / 296 – 297 sayılı kararları ile yapılan değişiklikleri içeren İzmir Büyükşehir Belediyesi yüksek yapılar yönetmeliği hükümleri bu haberde...

Elektronik Tebligat Yönetmeliği!

Elektronik Tebligat Yönetmeliği, 19 Ocak 2013 tarihinde 28533 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektronik Tebligat Yönetmeliği kapsamında elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

Yüksek Katlı Yönetmeliği Haberi

Yüksek Katlı Yönetmeliği

Yalova merkezli 4.4 şiddetindeki depremin İstanbul’da hissedilmesinin ardından yurttaşlar tedirginlik yaşıyor. Yurttaşların akıllarındaki en büyük soru ise Yalova’da gerçekleşen depremin, muhtemel İstanbul depreminin öncüsü olduğu yönünde. Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu Yalova açıklarında meydana gelen depremin, Marmara’daki gerilmelerin bir ifadesi olduğunu söyledi. Gündoğdu, “Bir gün öncesinde 2.8, sonra 3, sonra da 4.4 deprem oldu. Önden gelen kırılmalar da var. Kırılmalardan sonra, 3 tane de deprem oldu. Normal bir aktivite gibi gidiyor. Nasıl oluştuğunun çözümünde gördük ki, ters faylanma yani. O bölgenin sıkışma rejimi altında olduğunu gösteren bir bulgu olarak değerlendirebiliriz. Öncü meselesine gelince, öncü karakterinde bir oluşum yok şu anda. Öncü değil. Öncü karakterinde olması için, bunun çok deprem belirtmesi lazım. Elimizdeki diğer örneklere bakarak söylüyorum bunu...