05 / 07 / 2024

Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor

Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor

Toplam 120 milyon lira harcanan ve 5 yıla yayılan yoğun bir emeğin ardından tamamlanan Yüksekova-Şemdinli arasına yapılan havalimanı, terörle anılan bölgenin makûs talihini de değiştirecek.

Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor?

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanı, terör örgütünün tüm engelleme çabalarına rağmen tamamlandı. Havalimanı, devlet protokolünün katılacağı törenle 26 Mayıs'ta açılacak..

Yüksekova'da 24.1 milyon TL'ye 100 iş yeri yaptırılacak!

Hakkari Yüksekova II. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Hakkari Yüksekova 2. Kısım Sanayi Sitesi'ne ait 100 işyeri yapım işini 24 milyon 106 bin 835 TL'ye ihale ediyor.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı için acele kamulaştırma!

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Ataköy Route İstanbul ne zaman tamamlanacak?

Özyazıcı İnşaat imzasıyla dizayn edilen Ataköy Route İstanbul projesi 300 daire ve 20 ticari birim meydana geliyor. Peki Ataköy Route İstanbul ne zaman tamamlanacak?

Yüksekova'da terör mağdurları için konut yapımına başlandı!

Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle evleri ağır hasar görenler için yapılacak bin 830 konut için çalışmalara başlandı.

Yüksekova yeni projelerle değişiyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin, başlatılan yol, kanalizasyon, konut, elektrik hattı ve dere ıslahı projeleriyle modern görünüme kavuşması hedefleniyor. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova'da birçok projenin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.

Uplife Kadıköy daire fiyatları ne kadar?

İstanbul'un Anadolu yakasında Kadıköy-Fikirtepe bölgesinde konumlandırılan Uplife Kadıköy projesi 650 adet konut ve 25 dükkandan meydana geliyor. Peki Uplife Kadıköy daire fiyatları ne kadar?

Uplife Kadıköy daire fiyatları ne kadar?

Teknik Yapı tarafından hayata geçirilen Uplife Kadıköy projesi 650 adet daire ve 25 adet ticari birimden meydana geliyor. Peki Uplife Kadıköy daire fiyatları ne kadar?

Hakkari Yüksekova'da Emlak Danışmanlığı kursu verildi!

Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası ile Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Emlak Danışmanlığı kursunu bitiren 36 kursiyere, Selahaddin Eyyübi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Uplife Kadıköy Teknik Yapı ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Kadıköy’e bağlı Fikirtepe’de inşa edilen Uplife Kadıköy projesi 650 konut ve 20 ticari birimden meydana geliyor. Peki Uplife Kadıköy Teknik Yapı ne zaman tamamlanacak?

Yüksekova'da ağır hasar gören 700 yapı yıkıldı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerin saldırıları nedeniyle ağır hasar gören yapılardan 700'ünün yıkımı gerçekleştirildi.

Yüksekova’ya yeni stadyum geliyor!

Terör mağduru ve yorgunu yerleşim yerlerinin başında gelen Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak yatırımlarla yaralarını sarmaya başladı.

Yüksekova'da kira yardımları periyodik şekilde devam edecek!

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'nın verdiği tahribatın giderilmesi ve vatandaşların zararlarının karşılanması için çalışmalar sürüyor.

Yüksekova’daki 9 okul yıkıldı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan binlerce öğrencinin eğitim gördüğü 9 okul yıkılarak, karakola dönüştürüldü.

Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor Haberi

Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor

Toplam 120 milyon lira harcanan ve 5 yıla yayılan yoğun bir emeğin ardından tamamlanan Yüksekova-Şemdinli arasına yapılan havalimanı, terörle anılan bölgenin makûs talihini de değiştirecek. 


Yüksekova'ya 3 kilometre uzaklıkta Dağlıca yolu üzerindeki Aksu köyü yakınlarında yapılan Hakkâri- Yüksekova Havalimanı'nın temeli 18 Temmuz 2010'da, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından atıldı. Ancak, bölge insanının çok daha konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşımını hedefleyen havalimanı daha ilk günden PKK'nın hedefi oldu. Havalimanının askeri amaçla kullanılacağı yalanını ileri süren örgüt, henüz çalışmalar bile başlamadan peş peşe sabotaj eylemlerine girişti. İnşaat alanındaki şantiye basıldı, araçlar yakıldı, işçiler tehdit edildi. Bu nedenle havalimanının tamamlanması 250 gün gecikti. Buna, yaklaşık 375 günlük çevresel ve mevsimsel...