05 / 05 / 2024

Yüksekova’ya yeni stadyum geliyor!

Yüksekova’ya yeni stadyum geliyor!

Terör mağduru ve yorgunu yerleşim yerlerinin başında gelen Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak yatırımlarla yaralarını sarmaya başladı.



Terör mağduru ve yorgunu yerleşim yerlerinin başında gelen Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak yatırımlarla yaralarını sarmaya başladı. Terörle anılmak istemeyen Yüksekovalılar yeni yapılacak olan 10 bin kişilik stadyum, sosyal tesis ve yeşil alanlar için gün sayıyor. Bakanlığın bölgeye yapacağı yatırım ise toplamda 2 Milyar 500 Milyon Türk Lirası’nı buluyor.


Hakkâri’nin 70 bin nüfuslu Yüksekova ilçesi terör mağduriyeti ile anılan merkezlerin başında geliyor. Eli kanlı bölücü terör örgütü PKK’nın enkaza çevirdiği ilçede şehir hayatının normale dönmesi ve yerleşim alanlarının yeniden inşası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2 buçuk milyar liralık bir yatırımı hayata geçiriyor. Yüzlerce konutun yapılacağı ilçede, sosyal tesis ve yeşil alanlar içinse bakanlık tarafından 250 milyon liralık bütçe ayrıldı.


İlçede enkaz kaldırma işlemleri sürerken, altyapı için 200 milyon, yol yapımı için 50 milyon, kira yardımları için 100 milyon ve yeni konut yapımları için ise yaklaşık 1 milyar 610 milyon liralık bir yatırım planlandı.


Yüksekova’ya Yeni Stadyum Geliyor


Bölücü terör örgütünün saldırılarına maruz kalan ve ağır çatışmaların yaşandığı Yüksekova’da hayatın normale dönmesi ve oluşan maddi kayıpların telafi edilmesi için çalışmalar son hızla sürüyor. Sadece konutlaşmada değil, şehrin sosyal yaşamının geliştirilmesi içinde çeşitli adımların atılmasına başlandı. Bu bağlamda sosyal tesis ve yeni yeşil alanların yanı sıra 30 milyon liraya mal olacak 10 bin kişilik kapasiteli modern bir stadyumda şehre kazandırılacak. 


 Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, terör mağduru yerleşim yerlerinin başında gelen Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 2 milyar 500 milyon liralık yatırım yapacak.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, terörle anılmak istemeyen Yüksekovalılar, yeni yapılacak konutlar, 10 bin kişi kapasiteli stadyum, sosyal tesis ve yeşil alanlar için gün sayıyor. 


Bu kapsamda Bakanlıkça, bölücü terör örgütünün enkaza çevirdiği ilçede şehir hayatının normale dönmesi ve yerleşim alanlarının yeniden inşası için 2,5 milyar liralık yatırım hayata geçirilecek. Yüzlerce konutun yapılacağı ilçede, sosyal tesis ve yeşil alanlar için de 250 milyon liralık bütçe ayrıldı.


İlçede enkaz kaldırma işlemleri sürerken, altyapı için 200 milyon, yol yapımı için 50 milyon, kira yardımları için 100 milyon ve yeni konut yapımları için ise yaklaşık 1 milyar 610 milyon liralık yatırım planlandı.


 - 10 bin kişilik yeni stadyum

Bakanlık, ilçede hayatın normale dönmesi ve oluşan maddi kayıpların telafi edilmesi için faaliyetlerini sürdürürken, ilçenin sosyal yaşamının geliştirilmesi için de çalışmalara başladı. 


Bu kapsamda, sosyal tesis ve yeni yeşil alanların yanı sıra 30 milyon liraya mal olacak 10 bin kişi kapasiteli modern bir stadyum da şehre kazandırılacak.


AA


Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 81 ilde kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamındı 25 milyar 'İL kaynak kullanan bakanlık 46 ilde ise 186 adet riskli alan ılan etti. Kullanılan 25 milyar liralık kaynağın 13 milyar lirası kıra yardımı olarak kayıtlara geçti .


6306 sayılı .-Met Riski Altındaki Alanların Dönüşturülmesı 1 lakkmda Kanun kapsamında çalışmalarını artıran bakanlık. 49 idle 186 adet alanı riskli oiarak tespit etti. Yapılan incelemeler sonucumla riskli (ilan binalardan 57 bin 452 tanesinin yıkımı gerçekleştirildi. 


KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet özhaseki, "Kentsel dönüşümü hayal olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürdük. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı kimseyi mağdur etmeden, büyük bir hızla tamamlayacağız" dedi. 

Bu arada; Bakanlık Yüksekova'ya da 25 milyar liralık bir yatırımı planlamaya aldı. 

Yüzlerce konutun yapılacağı ilçede, sosyal tesis ve yeşil alanlar ıçüı de 250 milyon liralık bütçe ayrıldı. İlçede enkaz kaldırma işlemleri sürerken, altyapı için 200 milyon, yol yapımı için 50 mihon, kira yaıdımları için 100 milyon vc yeni konut yapanları için ise yaklaşık 1 milyar 610 milyon liralık yatır uıı planlandı. Aynca ilçeye 10 bin kişilik bir stad yapılacak. 


Yeni Akit 


Geri Dön