28 / 07 / 2024

Yüksekova yeni okul

Yüksekova yeni okul

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2014-2015 yılında 65 derslikli toplam 4 okul eğitim ve öğretime açıldığı belirtildi. Necmettin Kaya, 2016-2017 yılında 64 derslikli toplam 7 okulun eğitim ve öğretime açılacağını belirtti.

Hakkari Yüksekova'da terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova Esenyurt mahallesinde hayata geçirilen 1.355 konutun inşaatı tamamlanıyor.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 2 yılda 2 bin 805 yeni okul inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son iki yılda ilk ve ortaöğretimde 2 bin 805 yeni okul, 15 bin yeni derslik inşa ettik, 87 bin 681 öğretmen ataması yaptık." dedi.

Yıldırım Belediyesi'nden 6 yeni okul!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, ilçeye 6 yeni okul kazandırıyor.

Dap Yapı büyük yeni yıl fırsatı!

Dap Yapı büyük yeni yıl fırsatı detayları haberimizde yer alıyor. Kampanyada konut fiyatları 370 bin TL’den başlangıç gösteriyor.

Yüksekova Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

Samsun Tekkeköy’e yeni okul müjdesi!

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, bölgedeki okul sayısının 4,5 yılda hedeflenen seviyenin üzerine çıktığını söyleyerek Tekkeköylü hayırsever Melek-Kadir Korkmaz çiftinin ilçeye ikinci bir okul yapma sözü verdiklerini açıkladı.

Gaziosmanpaşa’ya 25 yeni okul kazandırılacak!

İlçedeki tüm okullara konferans salonu inşa eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, eğitimin daha rahat ve konforlu mekânlarda gerçekleştirilmesi için Gaziosmanpaşa’ya 25 yeni okul inşa edileceğini söyledi.

Çanakkale Fatih İlkokulu yeni okul binası inşaat ihalesi yapıldı!

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından Biga ilçesinde inşa ettirilen, Fatih İlkokulu yeni okul binası inşaat ihalesi yapıldı.

Balıkesir Kocaseyit Mahallesi yeni okul binasına kavuşuyor!

Balıkesir’in Havran ilçesi Kocaseyit Mahallesinde yetersiz gelen okul binası yanına 8 derslikli yeni okul binası yapımına yakında başlanıyor. Balıkesir Kocaseyit Mahallesi yeni okul binasına kavuşmuş olacak. 

Hakkari Yüksekova'da acele kamulaştırma yapılacak!

Yüksekova İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak...

Lensistanbul ile Kurtköy'de yeni bir yaşam başlıyor! 

Toplam 1.162 daireden meydana gelen Lensistanbul ile Kurtköy'de yeni bir yaşam başlıyor. Projede ev fiyatları 300 bin TL'den başlıyor...

TOKİ Yüksekova Konutları'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hakkari Yüksekova'da incelemelerde bulundu. Kurum, Yüksekova'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi.

Yüksekova yeni okul Haberi

Yüksekova yeni okul

Yüksekova’da eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve öğrencilerin daha rahat sınıflarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla derslik yapımına hız verildi. İlçenin yeni yerleşim yerlerindeki sıkıntıyı gidermek amacıyla yapılan yeni okullar bir bir hizmete giriyor. Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya, 2016-2017 yılında 64 derslikli toplam 7 okulun eğitim ve öğretime açılacağını belirtti. Kaya,”2016-2017 yılında ise ilçede derslik sıkıntısının giderilmesi ve eğitim sıkıntısının yaşanmaması için 156 derslikli toplam 10 okul daha hizmete açılacak. 152 derslik orta-öğretime, 129 derslikli de temel eğitime ayrılacak. İnşaatları devam eden okullar ile ihale aşamasında olan okullar bittiği vakit ilçenin derslik ihtiyacı büyük oranda hal edilmiş olunacak” dedi.


ÖĞRENCİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Gelecek yıllarda yeni yapılacak okullarla beraber öğrencilerin daha rahat okullarda eğitim göreceklerini ifade eden Kaya, ilçede öğrenci...