28 / 04 / 2024

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmalarına ve kapatılan öğretmenevi binasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kayışoğlu, ''Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okullar söz konusudur. Veliler, yıkılan okulların yenisinin neden yapılmadığını merak ediyorlar'' diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun soruları:
1. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Akşemsettin İlköğretim Okulu'nun bulunduğu alana yenisi ne zaman yapılacaktır? 
2. Aynı gerekçeyle yıkılan ve Yenişehir'in tek düz lisesi olan Osmangazi Lisesi'nin yapımına ilişkin bir çalışma söz konusu mudur? 
3. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatılan öğretmeneviyle ilgili bir çalışma düşünülmekte midir? 
4. 12 Eylül darbesinde el konulan ve fiziki olarak hala mevcudiyetini koruyan öğretmenevi binasıyla ilgili bir tasarruf söz konusu olacak mıdır?


Geri Dön