27 / 04 / 2024

Bursa Yenişehir'de Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı!

Bursa Yenişehir'de Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yenişehir'de TOKİ tarafından yapılan 88 yatak kapasiteli Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışını, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte Bursa Yenişehir'de yaptı.



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İslam dininde yaşlıya hürmetin önemine işaret ederek, "Yaşlısına hürmet eden toplumlar her zaman huzur içinde yaşarlar. Biz AK Parti hükümeti olarak 12 yıldan bu yana uyguladığımız sosyal politikalarla yaşlılarımızın, engellilerimizüı hep yanında olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

2012 yılında Türkiye'de yaş ortalamasının 63 olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Şu an 77'ye çıktı. Biz insanımıza refah ve huzur verdikçe ömrümüz de uzuyor. Eskiden ambulansı olmayan bir Türkiye'den şimdi ambulans helikopterleri, uçakları olan bir ülkeye geldik, inşallah daha da ileriye gideceğiz. Çok gelişmiş Avrupa ülkelerinde ne varsa bizim ülkemizde de olacak" dedi. Huzurevinin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkam Süleyman Çelik, ilçeyi herkesin gurur duyacağı bir ilçe haline getirmek için çalıştıklarım belirterek, "Devam eden yatırımları ile yapacağımız yatırımlar ile ilçemizi tam bir cazibe merkezi haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 


SON DERECE MODERN BİR HUZUREVİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmam Bey Erten de Türkiye'de 288 huzur evinde toplam 24.144 yaşlının bulunduğunu belirterek, Yenişehir'de 88 yatak kapasiteli yeni bir huzurevinin hayırlı olmasını diledi. Vali Müezzinoğlu, açılış sonrası huzurevine yeni yerleşen yaşlılarla sohbet etti. 

Münir Karaloğlu da yaptığı konuşmada, Bursa'da 140 yaşlı vatandaşın huzurevinde yatmak için sıra beklediğine dikkat çekerek, "Yenişehir'e geçen hafta 55 yaşlımızı gönderdik. Onları burada misafir ediyoruz. 10 bin dönüm üzerinde 7,500 metrekare kapalı alanda son derece modern bir huzurevi 7,5 milyon TL'ye mal oldu. Yenişehir yaşlısına hürmet ediyor ve yaşlılarımız da bereket getiriyor. Havaalanı hareketlendi. Oto test merkezi ciddi bir yol kat etti" diye konuştu. 

Yaşlılarımızın yanındayız Yenişehir'de TOKI tarafından yapılan 88 yatak kapasiteli huzurevinin açılışını yapan Müezzinoğlu, "Yaşlılarımızın, engellilerimizin hep yanında olduk. 

Bundan sonrada olacağız" dedi Millet kuş beyinli değil Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa 11 Binasında basın mensuplarının sorularına cevap verdi. 7 Haziran seçimlerinin milli iradenin hak ve hukukun güçlenmesi adına hayırlı olmasını dileyen Bakan  Miüezzinoğlu, gelecek vizyon üzerine ara vermeden çalışacaklarını ifade etti. Bir son üzerine konuşan Bakan Müezzinoğlu, muhafeletin vaatlerinin ekonomik istikrarı bozmaya yönelik olduğunu kaydederek, "Vaatler siyasi istikrarı bozamayınca ekonomik istikrarı bozma gayreti içindir. Millet, kaybedecek onların güç odaklan kazanacak. Mevlana derdi ki, 'av zamanı kuşları avlamak için atılan yem cömertlikten değildir.' Seçim zamanı millete yem atacaklar millet de o oltaya

yakalanacak. Milleti kuş beyinli kim zannediyorsa kendisi kuş beyinlidir" diye konuştu.Mehmet Müezzinoğlu, yarınki mitingde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de yer alacağım belirtti. 


A Gazetesi


Geri Dön