09 / 05 / 2024

Yenişehir Huzurevi'nin açılışı yapıldı!

Yenişehir Huzurevi'nin açılışı yapıldı!

Toplam maliyeti 7 milyon 750 bin TL olan ve 6 Mayıs 2015 tarihi itibariyle yaşlı kabulüne Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla açıldı.



TOKİ tarafından 2011 yılında yatırım programına alınarak inşaatına başlanan ve 2014 yılı içerisinde Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edilen Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açılış törenine, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu katıldı.


10 dönüm arazi üzerine kurulu, 7058 m² kapalı alanda 4 kat olarak inşa edilen toplam maliyeti 7 milyon 750 bin TL olan Yenişehir Huzurevinin açılış töreni Osmanlı Mehteri’nin verdiği bir konser ile başladı. Konserin ardından Mehter eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunduğu törende konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu hayırlı bir mekân, hayırlı bir gün ve hayırlı bir gecede böyle bir açılışı gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.


06 Mayıs 2015 tarihi itibariyle de yaşlı kabulüne başlanarak bugüne kadar 52 kişinin yatışları gerçekleştirilen ve 36 adet çift kişilik, 16 adet ise tek kişilik oda olmak üzere toplamda 52 oda ile 88 kişi kapasiteli Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin önemli bir hizmet olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Yaşlısına, annesine, babasına ve büyüklerine değer veren, bir medeniyetin ve inancın mensuplarıyız. Yaşlılarımızın, büyüklerimizin hayır duasını alarak bir yaşam sürdürebilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Gençlerin büyüklerine sahip çıkacak ortamlarının olmadığı veya zorlaştığı koşullarda da aynı sorumluluk Devlete, yöneticilere, yerel yönetimlere düşmektedir. Bu anlamda da sosyal devlet anlayışıyla, AK Parti iktidarları döneminde bizler hep mazlum ve mağdurun yanında olan, sıkıntıda, darda ve zorda olan vatandaşlarımızın yanında olduk. Bugün burada bu anlamda Yenişehir ilçemize de  TOKİ  aracılığıyla yapılan ve Belediyemizin yer tahsisi ile bugün hizmete geçmiş olan, 88 yaşlımızın psikoloğ

undan diyetisyenine kadar son derece modern, her türlü hizmeti alabileceği bu mekânı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.


Dertleri ve sıkıntıları paylaşarak azaltan, mutlulukları ise paylaşarak çoğaltan bir anlayışla vatandaşlarımıza hizmet ettiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, geleceğe umut ve güvenle bakabilmek için vatandaşlarımız, devletimizin ve yöneticilerimizin kendilerinin yanında olduğunu bilmelidirler dedi.


Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Müezzinoğlu, “İnanıyorum ki Yenişehir’in yeni geleceği çok daha güçlü olacak. Bu anlamda Bursa’yı hava ulaşımında da merkez haline getirmek için Erzurum ve Trabzon seferlerine, Muş ve Diyarbakır seferlerini de ilave ediyoruz. Aynı zamanda Ankara’ya yapılacak seferler haftanın her günü olarak gerçekleştirilecek, Kuveyt, Üsküp ve Samsun’a da seferler ilave edilecektir” dedi.


Yenişehir’in havaalanı ve diğer dinamiklerinin yanı sıra Devlet Hastanesi anlamında da önümüzdeki dönemin Yenişehir için farklı olacağını ifade ettiği konuşmasında Müezzinoğlu emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür edip, Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizden hizmet alacak vatandaşlarımızın, huzur dolu bir yaşam sürmelerini temenni ederek ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.


Müezzinoğlu konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirerek, Yenişehir Huzurevi’ni gezip burada bulunan yaşlılarla bir süre sohbet etti.


TOKİ Haber


Geri Dön