28 / 04 / 2024

Efes Kongre Merkezi'nin açılışı yapıldı!

Efes Kongre Merkezi'nin açılışı yapıldı!

Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da katılımıyla açılışı yapıldı..



TÜRKİYE, Cumhuriyet'in 90. yılını dev projelerle kutlamaya devam ediyor. 'Asrın projesi' Marmaray'm ardından dün de Kuşadası'nda Güney Akdeniz çanağının en büyük kongre merkezi Efes Kongre Merkezi (ECC) düzenlenen törenle hizmete girdi. TÜRSAB tarafından yaptırılan ECC'nin açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da katıldı. Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan "Gönlüm isterdi ki böyle bir merkezi İzmir'de de açalım. Maalesef İzmir'de böyle bir salon yok. Bugün  İzmir  İktisat Kongresi'ni yaptık. 3 bin 500 kişi geldi. 

Kongrenin yapıldığı en büyük salon 600 kişilikti. Belli ki bunu da yapmak bize nasip olacak. Yerel yönetimlerin böyle bir niyeti yok" dedi. Erdoğan, 2023'teki 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri hedefinin de mutlaka gerçekleşeceğini söyledi. 


ECC, Avrupa'da ilk 10'da


ECC, 40 kişilikten 3 bin kişiye kadar ulasan kapasiteye sahip salonlar, 3 bin metrekarelik iki fuaye, 5 bin metrekare kapalı ve 3 bin metrekare acık fuar bölümüne sahip 


Star


Geri Dön