28 / 04 / 2024

İskenderun Camii'nin açılışı yapıldı!

İskenderun Camii'nin açılışı yapıldı!

Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü “ Kardeş Müftülük Projesi ” kapsamında Arnavutluk’ un İşkodra şehri yakınlarındaki Barbuluş Köyünde, İskenderun Müftlüğü’nce yapılan İskenderun Camii’ nin açılışı yapıldı...



Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü “Kardeş Müftülük Projesi” kapsamında Arnavutluk’un İşkodra şehri yakınlarındaki Barbuluş Köyünde, İskenderun Müftlüğü’nce yapılan İskenderun Camii’nin açılışı yapıldı. Törene Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, TİKA’nın Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, İşkodra Müftüsü Muhammed Sütari ve Arnavutluk Diyaneti Başkan Yardımcısı Buyar Spahiu ve çok sayıda dâvetli katıldı.

 

Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise hizmete açılan caminin hayırlara vesile olmasını diledi. Caminin inşaatında katkıda bulunanlara da teşekkür eden Yılmaz, “İskenderun Camii, artık bu bölgenin sakinlerine aittir. Mü’minlerin hepsi kardeştir ve camiler bugün bizim çocuklarımız için birer eğitim merkezleridir” diye konuştu.


1967’de yıkılmıştı 

Barbuluş Camii 1967 yılında Arnavutlak’ta dinin yasaklanmasıyla birlikte yıkıldı. Cami arazisi ise devlet mülkiyetine geçti. Komünizm döneminin sona ermesiyle, yaklaşık yüzde 50’si Müslüman olan Barbuluş Köyünde yeni bir camiye ihtiyaç duyuldu. “Kardeş Müftülük Projesi” kapsamında Arnavutluk’un İşkodra şehri yakınlarındaki Barbuluş Köyünde, İskenderun Müftülüğü’nce yapılan İskenderun Camii inşa edildi. 


Yeni Asya 





Geri Dön