27 / 04 / 2024

Muş Ulu Camii’nin açılışı yapıldı!

 Muş Ulu Camii’nin açılışı yapıldı!

Muş’ta, Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışması tamamlanan Ulu Camii’nin açılışı yapıldı.Ulu Camii Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı.



Muş’ta, Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışması tamamlanan Ulu Camii’nin açılışı yapıldı. Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açılan Ulu Camii’nde, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, hem hutbe okudu hem de Cuma namazı kıldırdı. Polat, hutbede camilerin Allah’ın evi olduğuna vurgu yaparak, şehirlerin en önemli özelliklerinden birinin camiler olduğunu kaydetti. Rektör Polat, “Peygamber Efendimiz, bir yerin şehir olması için orada ilk olarak mescit inşa ettirirdi. Çünkü mescitler şehirler için çok önemlidir. Kubbeler gökyüzünü tanımlar, onun içindir ki mescitler insanlığın üzerini bir gökyüzü gibi kaplar. Mescitler dinimiz için çok önemlidir. Buralar Allah’ın evidir” dedi. Cami adabı ile ilgili de bilgiler veren Polat, “Camilerin temiz tutulması gerekir. Çünkü buralar Allah’ın evleridir. Cami adabına dinimiz büyük ehemmiyet vermektedir. Bizler dinimizin bize emrettiği şekilde cami adabına uymalıyız” ifadelerini kullandı. Hutbenin ardından protokol üyeleri ve cemaat birlikte Cuma namazı eda etti. Namaz çıkışı restorasyon çalışmaları ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bitlis Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sait Sancar, restorasyon çalışmalarının 2,5 yıl sürdüğünü hatırlatarak, “2013 yılında restorasyon çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız 2,5 yıl sürdü. Aslında daha erken bitirmemiz gerekiyordu. Çalışma esnasında ortaya çıkan farklı uygulamalarla proje revize edildi ve çalışmalarda gecikme meydana geldi. Yaklaşık 800 bin TL harcama yapıldı” dedi.

Sancar, önümüzdeki hafta Alaattin Bey Camii’nde ibadete kapatılarak restorasyona alınacağını vurguladı.

Açılışa Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Müftüsü Recep Uzun, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.



Hürriyet



Geri Dön