10 / 05 / 2024

Muş Ulu Camii yeniden ibadete açıldı

Muş Ulu Camii yeniden ibadete açıldı

Muş’ta, Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışması tamamlanan Ulu Camii’nin açılışı yapıldı.Ulu Camii Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

TOKİ Muş Merkez'e 381 konut yapacak!

TOKİ Muş Merkez'e bağlı Kepenek Mahallesi sınırları içinde 381 adet konut, 1 ticaret merkezi ve 1 camii yapacak..

Muğla Ulu'da arsa sorunu var!

Üniversite şehri olarak bilinen Muğla'da yeni yatırımlar hız kesmiyor. Yatırımların hızla artması bölgede arsa sorununun oluşmasına sebep oldu.

TOKİ'den Muş'a 381 konut!

Muş İli Merkez İlçesi Kepenek Mahallesi 381 Adet Konut, Ticaret ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Ordu Ulucami'ye büyükşehir dokunuşu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada kentteki Ulu Camii etrafında meydan düzenlemesi ve kapalı otopark projesi uygulayacaklarını belirtti.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Danimarka Brabrand Ulu Camii açıldı!

Danimarka Arhus'ta inşaatı tamamlanan Brabrand Ulu Camii'nin resmi açılış töreni yapıldı. Caminin temeli 2014 yılının Ağustos ayında atılmıştı.

Muş Ulu Camii yeniden ibadete açıldı Haberi

Muş Ulu Camii yeniden ibadete açıldı

Muş’ta, Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışması tamamlanan Ulu Camii’nin açılışı yapıldı. Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açılan Ulu Camii’nde, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, hem hutbe okudu hem de Cuma namazı kıldırdı. Polat, hutbede camilerin Allah’ın evi olduğuna vurgu yaparak, şehirlerin en önemli özelliklerinden birinin camiler olduğunu kaydetti. Rektör Polat, “Peygamber Efendimiz, bir yerin şehir olması için orada ilk olarak mescit inşa ettirirdi. Çünkü mescitler şehirler için çok önemlidir. Kubbeler gökyüzünü tanımlar, onun içindir ki mescitler insanlığın üzerini bir gökyüzü gibi kaplar. Mescitler dinimiz için çok önemlidir. Buralar Allah’ın evidir” dedi. Cami adabı ile ilgili de bilgiler veren Polat, “Camilerin temiz tutulması gerekir. Çünkü buralar Allah’ın evleridir. Cami adabına dinimiz büyük...